Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Dođite na TESTIVAL 2020, festival testa, testenine i hleba

AUTOR: CityMagazine 30 Jan, 2020
Dođite na TESTIVAL 2020, festival testa, testenine i hleba

Hrana je najbolji lek! – uzvik s kojim bi se pre svih složio prosvetitelj i narodni lekar Vasa Pelagić, ali i dodao da „od dobre hrane zavisi blagostanje i zdravlje naroda. Samo sit čovek može da misli pravilno i da radi uredno i dovoljno.“ U to ime, udruženje Festival testa testenine i hleba Testival, u saradnji sa Dorćol Platz-om, partnerski organizuje prvi TESTIVAL 2020 sa izuzetnim programom koji je em bogat, em dvodnevni!

Zadatak FestivalaTESTIVAL 2020 je da predstavi male proizvođače testa, testenine i hleba, otkrije skrivene prednosti i prognozira budući razvoj etnogastronomije. Punih 48 sati vikenda, 29. februara i 1. marta, biće ispunjeno mirisom peciva koji će se širiti Dorćol Platz-om u Dobračinoj 59b, Beograd. Događaj je zamišljen kao jedinstvena mešavina prodajne izložbe, dvadesetak inspirativnih predavanja i niza „testivalskih“ radionica dopunjenih show cooking-om.

Na prodajnoj izložbi će 30 izlagača ponuditi svoje proizvode po akcijskim cenama. U međuvremenu će na svakih pola sata ili sat naizmenično teći stručna predavanja i kulinarske radionice, i to oba dana Testivala.

Svaki festival ima svoje zvezde, a na TESTIVALU 2020 to su čuveni profesionalci, proizvođači, hedonisti (i to je zanimanje!) i posvećeni zaljubljenici u dobar zalogaj i dobru kapljicu. Profesionalce predvode Metro HoReCa centar predvođeni Milicom Aleksić, Dejanom Ilićem i Snežanom Đuričin Kuštrimović, zanatske proizvođače Dušica Milosavljević, Kosta Jordanovski i Nemanja Đukanović, a ljubitelje zalogaja, dobre kapljice i dobrog vina Dragan Mijailović i Zoran Dragoljević Žorž.

Kakva ekipa!

Među izlagače koji će nuditi svoje savršeno izrađene proizvode od testa umešaće se i Turistička organizacija opštine Ražanj. Ona će, pored očekivano bogate gastronomske ponude, predstaviti i ražanjsko crepuljarstvo. Ovaj ponos Ražnja je početkom decembra 2019. upisan u listu Nacionalnog registra za nematerijalno kulturno nasleđe Republike Srbije.

Kuriozitet: Udruženje TESTIVAL prodavaće poznate pite savijače, ali u obliku oznake za WiFi! Ova originalna WiFi „ikonica“ već je dobila i ime:  „VajFaj pita, bre!“. Deo prihoda od prodaje pita, Udruženje TESTIVAL namenjuje deci ometenoj u razvoju.

Raznovrstnost i kvalitet izlagača pokazaće koliko je gastronomska tradicija Srbije očuvana, a izlagači će imati priliku, da osim prodaje svojih proizvoda i komunikacije sa krajnjim kupcima, međusobno razmene iskustva, recepte, savete i ideje.

TESTIVAL 2020

Dobračina 59b
29.Feb 2020
01.Mar 2020
Dorćol Platz

Najčitanije

Pun, krvavi mesec u Ovnu od 9. oktobra donosi burne promene: Na ova tri znaka će najviše uticati

Oktobarski pun mesec ima mnogo imena – lovački mesec, selidbeni mesec, ledeni mesec ili krvavi mesec. Biće na vrhuncu 9.oktobra…

Ovo su najusamljeniji horoskopski znaci

Biti sam i biti usamljen nije isto, jer vam može biti zabavno i kada ste sami, ali kako onda razlikovati…

Maslac, margarin ili gi puter? Evo koji je najzdraviji

Ljudi se često pitaju da li je za zdravlje bolja opcija maslac ili margarin. Da je to sve češća briga…

Ovo su simptomi ciroze jetre

Hronična bolest oštećenja tkiva jetre zove se ciroza jetre. Ciroza je zapravo bolest koja nastaje kao posledica i kasniji stadijum…

Šer (76) u odelu od lateksa izašla na pistu i triput mlađe manekenke poslala kući

Malo je modnih revija zbog kojih bi Šer – da, ta Šer – ustala iz kreveta, ali Balmain spektakl u…

Najnovije - Gastro

Kako da zamrznete krompir a da sačuva teksturu i ukus

Ako su nas majke nešto učile, to je da krompir ne može u zamrzivač. A danas u marketima masa proizvoda…

Recepti za musaku Mike Dajmaka

Kada pomislimo na musaku prva asocijacija obično je jelo od krompira i mesa, sa dodatkom začina, ali ne mora da…

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…