Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Dođite na TESTIVAL 2020, festival testa, testenine i hleba

AUTOR: CityMagazine 30 Jan, 2020
Dođite na TESTIVAL 2020, festival testa, testenine i hleba

Hrana je najbolji lek! – uzvik s kojim bi se pre svih složio prosvetitelj i narodni lekar Vasa Pelagić, ali i dodao da „od dobre hrane zavisi blagostanje i zdravlje naroda. Samo sit čovek može da misli pravilno i da radi uredno i dovoljno.“ U to ime, udruženje Festival testa testenine i hleba Testival, u saradnji sa Dorćol Platz-om, partnerski organizuje prvi TESTIVAL 2020 sa izuzetnim programom koji je em bogat, em dvodnevni!

Zadatak FestivalaTESTIVAL 2020 je da predstavi male proizvođače testa, testenine i hleba, otkrije skrivene prednosti i prognozira budući razvoj etnogastronomije. Punih 48 sati vikenda, 29. februara i 1. marta, biće ispunjeno mirisom peciva koji će se širiti Dorćol Platz-om u Dobračinoj 59b, Beograd. Događaj je zamišljen kao jedinstvena mešavina prodajne izložbe, dvadesetak inspirativnih predavanja i niza „testivalskih“ radionica dopunjenih show cooking-om.

Na prodajnoj izložbi će 30 izlagača ponuditi svoje proizvode po akcijskim cenama. U međuvremenu će na svakih pola sata ili sat naizmenično teći stručna predavanja i kulinarske radionice, i to oba dana Testivala.

Svaki festival ima svoje zvezde, a na TESTIVALU 2020 to su čuveni profesionalci, proizvođači, hedonisti (i to je zanimanje!) i posvećeni zaljubljenici u dobar zalogaj i dobru kapljicu. Profesionalce predvode Metro HoReCa centar predvođeni Milicom Aleksić, Dejanom Ilićem i Snežanom Đuričin Kuštrimović, zanatske proizvođače Dušica Milosavljević, Kosta Jordanovski i Nemanja Đukanović, a ljubitelje zalogaja, dobre kapljice i dobrog vina Dragan Mijailović i Zoran Dragoljević Žorž.

Kakva ekipa!

Među izlagače koji će nuditi svoje savršeno izrađene proizvode od testa umešaće se i Turistička organizacija opštine Ražanj. Ona će, pored očekivano bogate gastronomske ponude, predstaviti i ražanjsko crepuljarstvo. Ovaj ponos Ražnja je početkom decembra 2019. upisan u listu Nacionalnog registra za nematerijalno kulturno nasleđe Republike Srbije.

Kuriozitet: Udruženje TESTIVAL prodavaće poznate pite savijače, ali u obliku oznake za WiFi! Ova originalna WiFi „ikonica“ već je dobila i ime:  „VajFaj pita, bre!“. Deo prihoda od prodaje pita, Udruženje TESTIVAL namenjuje deci ometenoj u razvoju.

Raznovrstnost i kvalitet izlagača pokazaće koliko je gastronomska tradicija Srbije očuvana, a izlagači će imati priliku, da osim prodaje svojih proizvoda i komunikacije sa krajnjim kupcima, međusobno razmene iskustva, recepte, savete i ideje.

TESTIVAL 2020

Dobračina 59b
29.Feb 2020
01.Mar 2020
Dorćol Platz

Najčitanije

Ovo je najgore piće za jetru

Jetra filtrira štetne materije iz tela i zato je nužno brinuti o njenom zdravlju. Kad se govori o oštećenju jetre,…

7 odevnih predmeta u koje vredi uložiti novac dok su na popustu

Crna nedelja prilika je da se po povoljnijim cenama pripremimo za predstojeće praznike, i tako obradujemo sebe i najbliže. Mnogi…

Kraljica Leticija jednim detaljem pobrala sve simpatije

Zvanična poseta španske kraljevske porodice Švedskoj još jedna je prilika da uživamo u modnim izdanjima dame iz naslova. Iako je…

Jedan od najpopularnijih glumaca današnjice želi da bude sledeći Džejms Bond

I pre nego što smo peti i poslednji put gledali Danijela Krejga u ulozi Džejmsa Bonda u filmu Nije vreme…

Ovo je 7 kozmetičkih proizvoda koje bi svaka žena posle 40. godine trebalo da koristi

Različiti periodi života zahtevaju različite kozmetičke proizvode. Bilo da je u pitanju omiljeni ruž za usne koji će vašem licu…

3 loše navike koje imaju inteligentne osobe

Oko sebe ostavljate nered i puno psujete? Verovatno ste ceo život bili osuđivani zbog ovih loših navika, ali studije su…

Najnovije - Gastro

Sočne veganske vafle koje se tope u ustima

Ko ne voli tople, vazdušaste vafle sa ukusnim slatkim prelivom? Verujemo da vas nema mnogo… Zboga toga smo odlučili da…

Turska jela koja su se odomaćila u Srbiji

Verovatno ste nekada čuli da je sarma poreklom iz Turske, ali da li ste znali da ovo važi i za…

Da li testeninu nakon kuvanja jednostavno iscedite u sudoperi? Pogledajte zašto to nikada ne bi trebalo da radite!

Špagete sa sosom od mesa, pasta karbonara, fetučini sa rikotom i spanaćem, testenine sa jajima i slaninom, tunjevina ili testenina…

Retro kuhinja: „Jansenova napast“

Zvuči čudno i neobično, ali je veoma jednostavno, i – više je nego ukusno, posebno za hladne dane! Jelo potiče…

Vijetnamske prolećne rolnice: Predjelo koje će uneti osveženje na slavsku trpezu

Ukoliko želite da zaobiđete tradicionalna slavska jela, koja su „već viđena‟, a uz to i komplikovana za spremanje, predlažemo predjelo…

Tematski gastro događaji na donjem Dorćolu

U Beogradu na donjem Dorćolu otvoren je Belgrade Kitchen Party – novi koncept prostora industrijskog dizajna osmišljen da i u…