• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Napravite punjena jaja kojima ukućani neće moći da odole

Napravite punjena jaja kojima ukućani neće moći da odole

CityMagazine
18.04.2020. 2 min Recepti

Sutra je Uskrs, te su završne pripreme u toku, kako bi dan protekao u toplom i prazničnom duhu. Ovoga puta, okolnosti su malo drugačije u odnosu na prethodne godine, ali to treba da nas još više zbliži i ujedini u nadi da će uskoro uslediti bezbrižniji dani. Kada je u pitanju trpeza, neizostavni deo su farbana jaja, koja su upotpunjena drugim slasnim đakonijama, kao i poslasticama. Ukoliko želite da unesete promenu u meni, a dovoljno ste kreativni i imate pomoć najmlađih ukućana, imamo predlog za vas. U pitanju je predjelo koje podseća na piliće, jako je jednostavno za pripremu, a sve sastojke već imate u kuhinji. Nadamo se da ćete uživati u pripremi, a sada polako krećemo sa pripremom korak po korak…

Napravite punjena jaja kojima ukućani neće moći da odole

Potrebno je:

  • 8 tvrdo kuvanih jaja
  • 1 i po supena kašika majoneza
  • 1 kašičica senfa
  • nekoliko kiselih krastavčića
  • ¼ kašičice začinske paprike
  • so, po ukusu
  • sveže mleveni biber, po ukusu
  • 1 šargarepa
  • 16 zrna bibera
Napravite punjena jaja kojima ukućani neće moći da odole

Priprema:

1. Složite jaja u šerpu srednje veličine u koju ste prethodno sipali hladnu vodu. Stavite je na ringlu i poklopite. Zatim uključite šporet na blagu temperaturu i sačekajte da voda provri. Isključite šporet i poklopljenu šerpu ostavite još 12 minuta na ringli.

2. Nakon isteka tog vremena, procedite, pa jaja provucite kroz mlaz hladne vode otprilike 1 minut.

3. Sačekajte da se jaja prohlade, pa ih oljuštite.

4. Potpuno ohlađena jaja poređajte i svako pri vrhu zasecite nožem. Zatim polako izvadite žumanca i prebacite ih u činiju srednje veličine.

5. U nju dodajte majonez, senf, kisele-krastavčiće, začinsku papriku, so i biber po ukusu. Dobro sjedinite, po potrebi mikserom, dok ne dobijete ujednačenu smesu.

6. Napunite špric za filovanje kolača, a otvor neka bude srednje veličine.

7. Zasecite belanca pri dnu, tako da jaja možete uspravno da složite na tanjir za posluženje, a zatim nafilujte svako jaje tako da smesa nadvisi belance, otprilike 1 cm.

8. Iseckajte šargarepu na trougliće nalik malim parčićima pice, pa ih poređajte u središnji deo smese, tako da podsećaju na kljun. Nakon toga, isto ponovite i sa zrnima bibera, koja treba da predstavljaju oči.

9. Poslužite odmah nakon pripreme, ili ih prekrijte i odložite u frižider najduže na dan, a zatim iznesite na trpezu.

Izvor: The Spruce Eats

Fotografije: Pinterest

Oznake:

praznična trpezapredjelopunjena jajauskrs

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Napravite neodoljivi čokoladni uskršnji tart
Prethodni

Napravite neodoljivi čokoladni uskršnji tart

Evo šta možete uraditi sa ostacima hleba i povrća
Sledeći

Evo šta možete uraditi sa ostacima hleba i povrća

Sledeći
Evo šta možete uraditi sa ostacima hleba i povrća
19.04.2020.

Evo šta možete uraditi sa ostacima hleba i povrća

Prethodni
17.04.2020.

Napravite neodoljivi čokoladni uskršnji tart

Napravite neodoljivi čokoladni uskršnji tart

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    porodica po ugovoru
    Brendan Frejzer u filmu „Porodica po ugovoru” od 15. januara u bioskopima
    CityMagazine
    "Sakati bog", završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    “Sakati bog”, završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    Filip Milosavljević
    domaći film
    Ovo su naši omiljeni regionalni filmovi za 2025: Bolesni roditelji, bizarna istorija i roze ovce
    CityMagazine
    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine
    8 putnik
    „Kad umrem pevaću, to znam iz iskustva – sveti Petar ima bend, i treba uputstva“: Kada budete videli ko je ovo otpevao vrištaćete glasno, glasnije
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖