Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Napravite punjena jaja kojima ukućani neće moći da odole

AUTOR: CityMagazine 18 Apr, 2020
Napravite punjena jaja kojima ukućani neće moći da odole

Sutra je Uskrs, te su završne pripreme u toku, kako bi dan protekao u toplom i prazničnom duhu. Ovoga puta, okolnosti su malo drugačije u odnosu na prethodne godine, ali to treba da nas još više zbliži i ujedini u nadi da će uskoro uslediti bezbrižniji dani. Kada je u pitanju trpeza, neizostavni deo su farbana jaja, koja su upotpunjena drugim slasnim đakonijama, kao i poslasticama. Ukoliko želite da unesete promenu u meni, a dovoljno ste kreativni i imate pomoć najmlađih ukućana, imamo predlog za vas. U pitanju je predjelo koje podseća na piliće, jako je jednostavno za pripremu, a sve sastojke već imate u kuhinji. Nadamo se da ćete uživati u pripremi, a sada polako krećemo sa pripremom korak po korak…

Potrebno je:

  • 8 tvrdo kuvanih jaja
  • 1 i po supena kašika majoneza
  • 1 kašičica senfa
  • nekoliko kiselih krastavčića
  • ¼ kašičice začinske paprike
  • so, po ukusu
  • sveže mleveni biber, po ukusu
  • 1 šargarepa
  • 16 zrna bibera

Priprema:

1. Složite jaja u šerpu srednje veličine u koju ste prethodno sipali hladnu vodu. Stavite je na ringlu i poklopite. Zatim uključite šporet na blagu temperaturu i sačekajte da voda provri. Isključite šporet i poklopljenu šerpu ostavite još 12 minuta na ringli.

2. Nakon isteka tog vremena, procedite, pa jaja provucite kroz mlaz hladne vode otprilike 1 minut.

3. Sačekajte da se jaja prohlade, pa ih oljuštite.

4. Potpuno ohlađena jaja poređajte i svako pri vrhu zasecite nožem. Zatim polako izvadite žumanca i prebacite ih u činiju srednje veličine.

5. U nju dodajte majonez, senf, kisele-krastavčiće, začinsku papriku, so i biber po ukusu. Dobro sjedinite, po potrebi mikserom, dok ne dobijete ujednačenu smesu.

6. Napunite špric za filovanje kolača, a otvor neka bude srednje veličine.

7. Zasecite belanca pri dnu, tako da jaja možete uspravno da složite na tanjir za posluženje, a zatim nafilujte svako jaje tako da smesa nadvisi belance, otprilike 1 cm.

8. Iseckajte šargarepu na trougliće nalik malim parčićima pice, pa ih poređajte u središnji deo smese, tako da podsećaju na kljun. Nakon toga, isto ponovite i sa zrnima bibera, koja treba da predstavljaju oči.

9. Poslužite odmah nakon pripreme, ili ih prekrijte i odložite u frižider najduže na dan, a zatim iznesite na trpezu.

Izvor: The Spruce Eats

Fotografije: Pinterest

Najčitanije

Ako volite ovu pesmu – čestitamo vam, naučnici kažu da ste psihopata

Jedan od najpoznatijih repera, ali i muzičara danas je svakako Eminem, sa više miliona prodati ploča singlova i strimova pesama…

Japanska banana dijeta je najpopularnija na svetu: Obećava gubitak 7 kilograma u samo 5 dana

Da li se zanimate mišlju da izgubite koji kilogram? Ako je odgovor potvrdan, verovatno razmišljate i strepite od dana koji…

Nesvakidašnja scena na Slovenskoj plaži u Budvi: “Ne prilazite”

Kraj slovenske plaže u Budvi pliva mladunče delfina. Sasvim samo, i izgubljeno pliva veoma blizu obale. Turisti i znatiželjnici prilaze…

Namestili ste klimu da greje, a ona uporno hladi, evo u čemu je problem

Jesen je zvanično počela, a poslednjih malo više od nedelju dana bili smo svedoci naglog pada temperature, zbog čega su…

Ovo su znaci da pijete previše alkohola

Čaša uz ručak, čaša posle večere, povremeno opuštanje sa prijateljima. Nije problem ako povremeno uživate u alkoholu, ali kada zaista…

Ovako bi danas izgledale poznate ličnosti da nisu prerano izgubile život

Mnogo je poznatih ličnosti koje su neočekivano preminule, mnogo pre nego što su dostigle duboku starost. Ne možemo a da…

Najnovije - Gastro

Ovde možete da pronađete vina koja ne možete da kupite nigde: Na samo minut od vas pronašli smo pravi vinski raj

„Vino je dokaz da nas Bog voli i da želi da nas vidi sretne“, rekao je jednom Bendžamin Frenklin, a…

Da li biste probali ovaj ljubičasti paradajz? Kažu da je zdraviji od običnog

On ima ukus paradajza, njegov miris i manje više izgleda isto, ali postoji jedna razlika – ljubičast je. Američko ministarstvo…

Pica od starog hleba

Koliko vas ume da umesi dobro testo za picu? Ako niste baš neki kulinarski mag, imamo jednostavno rešenje, da jedete…

Viljuškom po svetu – Italija: Recepti za karpačo, nadeveni paradajz i teleće kotlete sa gorgonzolom

Pred vama je još jedan izbor recepata inspirisanih sunčanom Italijom, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Odvojte sastojke, zasucite rukave i…

Ovaj napitak od belog luka i đumbira smanjuje krvni pritisak!

Od visokog krvnog pritiska pati u proseku 1 od 3 osobe, a nezdrave navike u ishrani su vodeći uzročnici. On povećava…

Slana torta sa tost hlebom

Ako ne znate šta ćete sa starim hlebom, imamo super recept. POTREBNO JE: 2 pakovanja tost hleba, 400 g majoneza, 400 g kisele…