Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Napravite neodoljivi čokoladni uskršnji tart

AUTOR: CityMagazine 17 Apr, 2020
Napravite neodoljivi čokoladni uskršnji tart

Ukoliko još uvek niste smislili koju poslasticu da napravite za Uskrs, a čokoladna uskršnja jaja vam deluju kao suviše zahtevan poduhvat, naš predlog je ovaj dekadentni čoko tart u kome će uživati cela porodica! Jedinstveni spoj hrskave korice i raskošnog čokoladnog krema zagolicaće sva vaša čula i uskršnje praznike zaokružiti na najbolji način.

Ono što je najbolje u vezi sa ovim receptom jeste to što se sprema vrlo lako i brzo, te uključuje svega nekoliko sastojaka. Da ne bismo dužili previše, odmah prelazimo na sam postupak izrade…   

Potrebno je:

Za testo:

250 g brašna

125 g putera

5 g soli

Za čokoladni krem:

200 g crne čokolade

200 g slatke pavlake

80 ml mleka

1 jaje

Priprema:

Za čokoladni krem, najpre na laganoj vatri istopite čokoladu, pa pomešajte sa slatkom pavlakom. Dodajte mleko i umućeno jaje, pa sve pomešajte laganim pokretima, kako bi se svi sastojci lepo sjedinili. Ostavite sa strane dok se peče testo.

Za testo, pomešajte brašno, so i puter koji je prethodno isečen na kockice, pa zamesite glatko, prhko testo. Ostavite ga u činiji da odmara 30 minuta. Nakon toga, rastanjite testo, pa ga prebacite u okrugli kalup za tart koji ste prethodno malo podmazali maslacem. Dobro utisnite testo u kalup, a višak odstranite nožem. Pecite na 170°C oko 20 minuta.

Nakon toga, preko testa sipajte pripremljeni čokoladni fil, pa pecite sve zajedno još oko 20 minuta na 120°C. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa poslužite. Po želji, tart možete dekorisati seckanim lešnicima, bademima, krupnom morskom solju, kuglom sladoleda ili šumskim voćem. Uživajte!

Izvor: Vogue France

Fotografije: Pinterest

Najčitanije

Ovo su najusamljeniji horoskopski znaci

Biti sam i biti usamljen nije isto, jer vam može biti zabavno i kada ste sami, ali kako onda razlikovati…

Ovo su simptomi ciroze jetre

Hronična bolest oštećenja tkiva jetre zove se ciroza jetre. Ciroza je zapravo bolest koja nastaje kao posledica i kasniji stadijum…

Zašto ponekad osetimo i čujemo krckanje u kolenima kad se saginjemo i da li je to normalno?

Da li ponekad čujete krckanje svojih kolena kada hodate niz stepenice? A kada čučnete ili trčite? Saznajte u narednim redovima…

Mesečni horoskop za oktobar 2022: Jedan znak bolje da do novembra ne izlazi iz kuće

Polako odbrojavamo poslednje dane septembra, i pred nama je novi jesenji mesec. Stoga, pravo je vreme za detaljan horoskop u…

Evo kada u svakom delu Srbije počinje jeftina tarifa struje

U situaciji u kojoj se nalazi svet, mnogi ljudi gledaju da uštede na čemu mogu, a jedna od bitnih stavki…

Najnovije - Gastro

Recepti za musaku Mike Dajmaka

Kada pomislimo na musaku prva asocijacija obično je jelo od krompira i mesa, sa dodatkom začina, ali ne mora da…

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

Na konferenciji koja je održana u Turističkoj organizaciji Srbije predstavljena je manifestacija Belgrade Restaurant Show koja će biti održana u…