• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Sa ovim receptom će vam belo meso uvek ispasti sočno

Sa ovim receptom će vam belo meso uvek ispasti sočno

CityMagazine
18.05.2020. 2 min Recepti

Pileće grudi su zdravo parče mesa puno proteina, koje se često preporučuje u popularnim dijetama. S druge strane, ono nije preterano ukusno bez puno začina i retko kada ispadne sočno. Da li je to zbog samog svojstva pilećeg filea ili je problem u tome što ljudi ne znaju da ga spreme na pravi način? Mi mislimo da ovo drugo ima veću ulogu.

Iz tog razloga ćemo vam u narednim redovima predstaviti jednostavan recept za pravljenje pilećih grudi, uz pomoć koga ćete uvek dobiti sočno belo meso. Pa, da počnemo…

Sa ovim receptom će vam belo meso uvek ispasti sočno

Ako ste držali belo meso u zamrzivaču, prvo što morate da uradite je da ga stavite na sobnu temperaturu i sačekate da se ono u potpunosti otopi. Nakon toga vam preporučujemo da začinima i maslinovim uljem pokrijete sve površine mesa. Najbolje je da stavite so, biber i beli luk u prahu, ali se možete odlučiti i za druge začine po ukusu.

Stavite tiganj na ringlu, dodajte malo maslinovog ulja i zagrejte ga na visokoj temperaturi. Kada se ulje zagreje, stavite meso u tiganj i pustite da se prži tačno jedan minut. Nakon što prođe minut, smanjite temperaturu ringle, okrenite meso i poklopite tiganj. Pustite meso 10 minuta da se krčka na tihoj vatri, a kada se završi ovaj period, ugasite ringlu. Ostavite mesto tako da stoji još 10 minuta i nipošto nemojte da sklanjate poklopac sa tiganja.

Sa ovim receptom će vam belo meso uvek ispasti sočno

Po završetku ove faze kuvanja, poslužite belo meso na tanjiru i isecite ga popreko na manje komade. Spremljeno na ovaj način, ono će uvek biti dobro skuvano, ali i mekano i sočno. Na kraju vam jedino preostaje da izaberete s čime ćete ga kombinovati, ali to ostavljamo vama da odlučite.

Izvor: Outside

Fotografije: Pinterest

Oznake:

belo mesokuvanjepiletinarecepti

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Ovaj restoran u Amsterdamu je smislio kako da gosti bezbedno ručavaju
Prethodni

Ovaj restoran u Amsterdamu je smislio kako da gosti bezbedno ručavaju

Džinovski hleb je poslednjih godina postao veliki hit u jednoj vijetnamskoj pokrajini
Sledeći

Džinovski hleb je poslednjih godina postao veliki hit u jednoj vijetnamskoj pokrajini

Sledeći
Džinovski hleb je poslednjih godina postao veliki hit u jednoj vijetnamskoj pokrajini
19.05.2020.

Džinovski hleb je poslednjih godina postao veliki hit u jednoj vijetnamskoj pokrajini

Prethodni
17.05.2020.

Ovaj restoran u Amsterdamu je smislio kako da gosti bezbedno ručavaju

Ovaj restoran u Amsterdamu je smislio kako da gosti bezbedno ručavaju

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine
    8 putnik
    „Kad umrem pevaću, to znam iz iskustva – sveti Petar ima bend, i treba uputstva“: Kada budete videli ko je ovo otpevao vrištaćete glasno, glasnije
    CityMagazine
    bend gutalax
    Posle svirke ovog benda drugačije ćete posmatrati svet: Bili smo na sumanutom koncertu i još uvek skidamo toalet-papir sa sebe
    CityMagazine
    brain rot
    Ovo su “najbolje” domaće brain rot pesme za 2025: Evo šta nam je sve iskakalo sa TikToka ali i iz frižidera
    CityMagazine
    „Kad čujem ‘dvesta na sat‘ meni odmah proradi uslovni refleks: Đorđe Čvarkov u dve reči o romantici devedesetih
    „Kad čujem ‘dvesta na sat‘ meni odmah proradi uslovni refleks: Đorđe Čvarkov u dve reči o romantici devedesetih
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖