Recept za neodoljivi sladoled sa grčkim jogurtom i malinama
Vikend je pravo vreme da se opustite i počastite sebe ukusnom poslasticom, kao što je najfiniji voćni sladoled, koji možete i sami da pripremite. Ukoliko volite maline, onda će vam se sigurno dopasti naš današnji predlog, a dobra vest je da vam je potrebno još svega nekoliko sastojaka. Reč je o receptu dame po imenu Aureli Breset, koja ljubav prema hrani izražava kako kroz kuvanje, tako i fotografiju. Pored toga, svoje izume deli sa čitaocima na blogu Lilie Bakery. Kako verujemo da ste nestrpljivi, u redovima koji slede otkrijte kako ona pravi kremasti sladoled sa kiselkastim voćem.
Potrebno je:
- 250 g malina
- 50 g smeđeg šećera
- malo limunove kore
- sok od jednog limuna
- 260 g pavlake
- 520 g grčkog jogurta
- ½ štapića vanile
- još 90 g smeđeg šećera
- prstohvat morske soli
Priprema:
Za početak, napravite kompot od malina na način koji ćemo opisati, a zatim sačekajte da se dobro prohladi. Na umerenoj vatri pomešajte maline, smeđi šećer, narendanu limunovu koru i sok. Dok se krčka, lagano mešajte 15 minuta, i primetićete da smesa postaje kompaktna. Kako se bude hladila, postajaće gušća, a vi je prespite u odgovarajuću posudu i odložite u zamrzivač.
U međuvremenu, pripremite smesu od jogurta, za šta će vam ponovo biti potreban tiganj. Zagrejte ringlu na srednju temperaturu, pa u tiganj prespite pavlaku, smeđi šećer, zrna vanile i morsku so. Mešajte dok se smesa ne ujednači, a zatim je lagano prebacite u posudu u koju ste prethodno sipali grčki jogurt. Nakon što promešate smesu, takođe je odložite u zamrzivač na okvirno sat vremena, da bi se dobro prohladila. Uključite aparat za sladoled ili sličan uređaj koji imate u kući, a zatim sipajte smesu od grčkog jogurta i sačekajte da se formira led. U hladan pleh rasporedite 1/3 te smese, pa zatim preko pokretom u obliku slova S sipajte ohlađeni kompot, i ponavljajte postupak dok ne potrošite sastojke. Na kraju, ostavite pleh u zamrzivač na sat vremena, i dobićete kremastu strukturu, koja se stegla taman koliko je potrebno. Naravno, što duže stoji u zamrzivaču, to bolje. Servirajte i prepustite se degustaciji sa uživanjem.
Izvor: Vogue France
Fotografije: Pinterest
No Comment! Be the first one.