Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Recept za neodoljivi sladoled sa grčkim jogurtom i malinama

AUTOR: CityMagazine 24 May, 2020
Recept za neodoljivi sladoled sa grčkim jogurtom i malinama

Vikend je pravo vreme da se opustite i počastite sebe ukusnom poslasticom, kao što je najfiniji voćni sladoled, koji možete i sami da pripremite. Ukoliko volite maline, onda će vam se sigurno dopasti naš današnji predlog, a dobra vest je da vam je potrebno još svega nekoliko sastojaka. Reč je o receptu dame po imenu Aureli Breset, koja ljubav prema hrani izražava kako kroz kuvanje, tako i fotografiju. Pored toga, svoje izume deli sa čitaocima na blogu Lilie Bakery. Kako verujemo da ste nestrpljivi, u redovima koji slede otkrijte kako ona pravi kremasti sladoled sa kiselkastim voćem.

Potrebno je:

  • 250 g malina
  • 50 g smeđeg šećera
  • malo limunove kore
  • sok od jednog limuna
  • 260 g pavlake
  • 520 g grčkog jogurta
  • ½ štapića vanile
  • još 90 g smeđeg šećera
  • prstohvat morske soli

Priprema:

Za početak, napravite kompot od malina na način koji ćemo opisati, a zatim sačekajte da se dobro prohladi. Na umerenoj vatri pomešajte maline, smeđi šećer, narendanu limunovu koru i sok. Dok se krčka, lagano mešajte 15 minuta, i primetićete da smesa postaje kompaktna. Kako se bude hladila, postajaće gušća, a vi je prespite u odgovarajuću posudu i odložite u zamrzivač.

U međuvremenu, pripremite smesu od jogurta, za šta će vam ponovo biti potreban tiganj. Zagrejte ringlu na srednju temperaturu, pa u tiganj prespite pavlaku, smeđi šećer, zrna vanile i morsku so. Mešajte dok se smesa ne ujednači, a zatim je lagano prebacite u posudu u koju ste prethodno sipali grčki jogurt. Nakon što promešate smesu, takođe je odložite u zamrzivač na okvirno sat vremena, da bi se dobro prohladila. Uključite aparat za sladoled ili sličan uređaj koji imate u kući, a zatim sipajte smesu od grčkog jogurta i sačekajte da se formira led. U hladan pleh rasporedite 1/3 te smese, pa zatim preko pokretom u obliku slova S sipajte ohlađeni kompot, i ponavljajte postupak dok ne potrošite sastojke. Na kraju, ostavite pleh u zamrzivač na sat vremena, i dobićete kremastu strukturu, koja se stegla taman koliko je potrebno. Naravno, što duže stoji u zamrzivaču, to bolje. Servirajte i prepustite se degustaciji sa uživanjem.

Izvor: Vogue France

Fotografije: Pinterest

Najčitanije

Nesvakidašnja scena na Slovenskoj plaži u Budvi: “Ne prilazite”

Kraj slovenske plaže u Budvi pliva mladunče delfina. Sasvim samo, i izgubljeno pliva veoma blizu obale. Turisti i znatiželjnici prilaze…

Ovo su znaci da pijete previše alkohola

Čaša uz ručak, čaša posle večere, povremeno opuštanje sa prijateljima. Nije problem ako povremeno uživate u alkoholu, ali kada zaista…

Ovako bi danas izgledale poznate ličnosti da nisu prerano izgubile život

Mnogo je poznatih ličnosti koje su neočekivano preminule, mnogo pre nego što su dostigle duboku starost. Ne možemo a da…

Zašto je Sandra Ou bila na sahrani kraljice Elizabete?

Među poznatim licima iz celog sveta na sahrani kraljice Elizabete II bila je i glumica Sandra Ou. Najpoznatija po ulogama…

Detalj koji na glavi nosi partnerka Ane Brnabić će danas nositi sve žene na sahrani kraljice, osim jedne

Sahrana kraljice Elizabete II će se održati danas u Vestminsterkoj opatiji, a predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić juče je stigla…

“Kakvo nepoštovanje”: Makronovi došli u patikama da odaju počast kraljici i doživeli linč na mrežama

Brižit Makron je u nedelju uslikana u Londonu u poseti kraljičinom kovčegu i za razliku od drugih članova kraljevske porodice…

Najnovije - Gastro

Da li biste probali ovaj ljubičasti paradajz? Kažu da je zdraviji od običnog

On ima ukus paradajza, njegov miris i manje više izgleda isto, ali postoji jedna razlika – ljubičast je. Američko ministarstvo…

Pica od starog hleba

Koliko vas ume da umesi dobro testo za picu? Ako niste baš neki kulinarski mag, imamo jednostavno rešenje, da jedete…

Viljuškom po svetu – Italija: Recepti za karpačo, nadeveni paradajz i teleće kotlete sa gorgonzolom

Pred vama je još jedan izbor recepata inspirisanih sunčanom Italijom, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Odvojte sastojke, zasucite rukave i…

Ovaj napitak od belog luka i đumbira smanjuje krvni pritisak!

Od visokog krvnog pritiska pati u proseku 1 od 3 osobe, a nezdrave navike u ishrani su vodeći uzročnici. On povećava…

Slana torta sa tost hlebom

Ako ne znate šta ćete sa starim hlebom, imamo super recept. POTREBNO JE: 2 pakovanja tost hleba, 400 g majoneza, 400 g kisele…

Brzo i lako napravite palačinke sa bundevom bez brašna i mleka

Polako ulazimo u jesenju sezonu, koja unosi promene na raznim poljima, ali i na trpezu. Kako je bundeva jedna od…