Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Recept za neodoljivi sladoled sa grčkim jogurtom i malinama

AUTOR: CityMagazine 24 May, 2020
Recept za neodoljivi sladoled sa grčkim jogurtom i malinama

Vikend je pravo vreme da se opustite i počastite sebe ukusnom poslasticom, kao što je najfiniji voćni sladoled, koji možete i sami da pripremite. Ukoliko volite maline, onda će vam se sigurno dopasti naš današnji predlog, a dobra vest je da vam je potrebno još svega nekoliko sastojaka. Reč je o receptu dame po imenu Aureli Breset, koja ljubav prema hrani izražava kako kroz kuvanje, tako i fotografiju. Pored toga, svoje izume deli sa čitaocima na blogu Lilie Bakery. Kako verujemo da ste nestrpljivi, u redovima koji slede otkrijte kako ona pravi kremasti sladoled sa kiselkastim voćem.

Potrebno je:

  • 250 g malina
  • 50 g smeđeg šećera
  • malo limunove kore
  • sok od jednog limuna
  • 260 g pavlake
  • 520 g grčkog jogurta
  • ½ štapića vanile
  • još 90 g smeđeg šećera
  • prstohvat morske soli

Priprema:

Za početak, napravite kompot od malina na način koji ćemo opisati, a zatim sačekajte da se dobro prohladi. Na umerenoj vatri pomešajte maline, smeđi šećer, narendanu limunovu koru i sok. Dok se krčka, lagano mešajte 15 minuta, i primetićete da smesa postaje kompaktna. Kako se bude hladila, postajaće gušća, a vi je prespite u odgovarajuću posudu i odložite u zamrzivač.

U međuvremenu, pripremite smesu od jogurta, za šta će vam ponovo biti potreban tiganj. Zagrejte ringlu na srednju temperaturu, pa u tiganj prespite pavlaku, smeđi šećer, zrna vanile i morsku so. Mešajte dok se smesa ne ujednači, a zatim je lagano prebacite u posudu u koju ste prethodno sipali grčki jogurt. Nakon što promešate smesu, takođe je odložite u zamrzivač na okvirno sat vremena, da bi se dobro prohladila. Uključite aparat za sladoled ili sličan uređaj koji imate u kući, a zatim sipajte smesu od grčkog jogurta i sačekajte da se formira led. U hladan pleh rasporedite 1/3 te smese, pa zatim preko pokretom u obliku slova S sipajte ohlađeni kompot, i ponavljajte postupak dok ne potrošite sastojke. Na kraju, ostavite pleh u zamrzivač na sat vremena, i dobićete kremastu strukturu, koja se stegla taman koliko je potrebno. Naravno, što duže stoji u zamrzivaču, to bolje. Servirajte i prepustite se degustaciji sa uživanjem.

Izvor: Vogue France

Fotografije: Pinterest

Najčitanije

7 odevnih predmeta u koje vredi uložiti novac dok su na popustu

Crna nedelja prilika je da se po povoljnijim cenama pripremimo za predstojeće praznike, i tako obradujemo sebe i najbliže. Mnogi…

Kraljica Leticija jednim detaljem pobrala sve simpatije

Zvanična poseta španske kraljevske porodice Švedskoj još jedna je prilika da uživamo u modnim izdanjima dame iz naslova. Iako je…

Jedan od najpopularnijih glumaca današnjice želi da bude sledeći Džejms Bond

I pre nego što smo peti i poslednji put gledali Danijela Krejga u ulozi Džejmsa Bonda u filmu Nije vreme…

Ovo je 7 kozmetičkih proizvoda koje bi svaka žena posle 40. godine trebalo da koristi

Različiti periodi života zahtevaju različite kozmetičke proizvode. Bilo da je u pitanju omiljeni ruž za usne koji će vašem licu…

3 loše navike koje imaju inteligentne osobe

Oko sebe ostavljate nered i puno psujete? Verovatno ste ceo život bili osuđivani zbog ovih loših navika, ali studije su…

Nova južnokorejska serija za jedan dan postala popularnija od serije „Squid Game“

Izgleda da je svet željan južnokorejskih serija, a Netflix i te kako ima nameru da to iskoristi. Naime, samo 24…

Najnovije - Gastro

Turska jela koja su se odomaćila u Srbiji

Verovatno ste nekada čuli da je sarma poreklom iz Turske, ali da li ste znali da ovo važi i za…

Da li testeninu nakon kuvanja jednostavno iscedite u sudoperi? Pogledajte zašto to nikada ne bi trebalo da radite!

Špagete sa sosom od mesa, pasta karbonara, fetučini sa rikotom i spanaćem, testenine sa jajima i slaninom, tunjevina ili testenina…

Retro kuhinja: „Jansenova napast“

Zvuči čudno i neobično, ali je veoma jednostavno, i – više je nego ukusno, posebno za hladne dane! Jelo potiče…

Vijetnamske prolećne rolnice: Predjelo koje će uneti osveženje na slavsku trpezu

Ukoliko želite da zaobiđete tradicionalna slavska jela, koja su „već viđena‟, a uz to i komplikovana za spremanje, predlažemo predjelo…

Tematski gastro događaji na donjem Dorćolu

U Beogradu na donjem Dorćolu otvoren je Belgrade Kitchen Party – novi koncept prostora industrijskog dizajna osmišljen da i u…

Slavski pokloni – tradicija na nov način

Ukrasna kesa za vino, vino, kafa i bombonjera na rafu blizu kase najavljuju sezonu slava. Pokloni su vid zahvalnosti za…