City letnja preporuka #20: Bistro Tri
Bistro Tri je nastao iz organske potrebe za novim izazovima i pomeranjem sopstvenih kulinarskih granica kroz fleksibilni autorski pristup.
Iako ga smatramo prirodnom ekstenzijom već utemeljenog koncepta orginalnog restorana TRI, njegova priroda dolazi s obrtom – od lokacije, preko enterijera, do potpune adaptacije menija. Zašto Vračar? Zato što ne možemo da zamislimo život bez Kalenića i svežih namirnica svakog jutra. Šta se krije iza novih vrata broj TRI? Na prvi pogled nespojiv s poznatim konceptom Restorana Tri, Bistro kroz svedeniji i pročišćeniji ambijent pruža onu istu familijarnu atmosferu, uz dobro znanu „estetiku detalja” koju nastavlja da neguje.
Na novom meniju Bistroa mnogo toga se promenilo, ali se ipak držimo filozofije da treba zadržati ono što je vredno čuvanja – ručno pravljena testenina, domaći deserti, mamin vojvođanski sok od zove i višnje, tatino erdevičko vino. A tu su i kraft piva kao i vinska karta vinarija iz Srbije.