Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

U Japanu postoji pica sa 10 vrsta sira

AUTOR: CityMagazine 17 Aug, 2020
U Japanu postoji pica sa 10 vrsta sira

Japanci su poznati po tome što vole da eksperimentišu sa hranom, pa tako razni proizvođači prehrambenih proizvoda i lanci brze hrane često nude ekskluzivne kombinacije ukusa dostupne samo u ovoj zemlji. Te kombinacije često znaju da iznenade ljude iz ostatka sveta i mnogi se kunu da nikada ne bi probali tako nešto, a opet se nalaze nove i nove varijacije na temu.

Ovoga puta, na red je došao američki lanac restorana brze hrane Domino’s, specijalizovan za pice, koji od sada pa do 3. oktobra svim stanovnicima Japana nudi posebnu vrstu pice sa 10 sorti sira. Umesto tradicionalne Quattro formagi oni su rešili da sve podignu na još veći nivo za ljubitelje sira picom nazvanom The World 10 Cheese Quattro. Nju su nazvali „gastronomskom turom svetom sira“ kako bi stanovnicima ove zemlje nadoknadili to što trenutno baš i ne mogu da putuju svetom i degustiraju razne vrste hrane, pa tako ni sira.

Ako se pitate kako su rasporedili 10 vrsta sira na četiri dela pice, u pitanju su zapravo četiri vrste pice koje možete poručiti i pojedinačno, a  i kao deo ove celine, a raspored je: 7 vrsta sira na jednoj i po 1 jedna vrsta sira na preostale tri, uz naravno još dodataka. Ti dodaci su pančeta, bosiljak i čeri paradajz na jednom, škampi i špargla na drugom, i šunka i pečurke na trećem delu. Sveukupno, ovo zaista deluje kao jedan zahtevan gastronomski izazov, ali svakako i kao nešto što će dugo ostati u pamćenju ako ste dovoljno hrabri da ga probate.

Dokaz velikog truda oko ovog projekta je i činjenica da postoji aplikacija preko koje ljudi tokom konzumiranja ove pice mogu da dobiju dodatne informacije o svim iskorišćenim vrstama sira, kao i o tome sa kojim vinom treba kombinovati koju sortu. Šta vi kažete, da li biste probali ovako nešto da vam je dostupno, ili je ipak previše sastojaka na jednom mestu?

Izvor: Grapee

Fotografije: PR Times, Inc. /Domino’s

Najčitanije

Bredli Kuper donosi čuveno naučnofantastično delo na veliko platno

Dug je put za pojedine adaptacije od štampanih stranica do njihovih filmskih ili serijskih verzija. Takav je slučaj i sa…

Koliko često treba da menjamo peškire ako želimo da ostanemo zdravi?

Peškiri koje koristimo za brisanje ruku, lica i tela prljaviji su nego što nam se čini. Problem ili bar ne…

Bil Gejts preporučuje ovih 5 knjiga za zimske praznike

Ako planirate da predstojeće zimske praznike provedete uz knjigu, Bil Gejts je tu da vam kao i svake godine pomogne…

Horoskop: Šta vam zvezde predviđaju za mesec decembar?

Zakoračili smo u decembar, privodimo kraju obaveze za ovu i pravimo spisak želja i planova za narednu godinu. Tim povodom,…

Turska jela koja su se odomaćila u Srbiji

Verovatno ste nekada čuli da je sarma poreklom iz Turske, ali da li ste znali da ovo važi i za…

Ovo je najgore piće za jetru

Jetra filtrira štetne materije iz tela i zato je nužno brinuti o njenom zdravlju. Kad se govori o oštećenju jetre,…

Najnovije - Gastro

4 recepta za zdrave zimske smutije

Ukoliko izbegavate smutije tokom zime, jer imate osećaj da više prijaju leti kao vid osveženja, danas vam predstavljamo recepte koji…

Kratka istorija sendviča

Malo ko obraća ozbiljnu pažnju na stari dobri sendvič! On je tek-tako neka uzgred hrana… Naravno, u pitanju je varka…

Da li je poželjno dodavati so u čaj?

Verovali ili ne, neki ljudi sole svoj čaj. U ovom tekstu ćemo vam otkriti odakle potiče ova neobična ideja. Većina…

Jednostavan recept za praznične medenjake koje će svi voleti

Bliže nam se praznici, pa u tom duhu već polako razmišljamo o prazničnoj trpezi i svim ukusnim zalogajima u kojima…

Sočne veganske vafle koje se tope u ustima

Ko ne voli tople, vazdušaste vafle sa ukusnim slatkim prelivom? Verujemo da vas nema mnogo… Zboga toga smo odlučili da…

Da li testeninu nakon kuvanja jednostavno iscedite u sudoperi? Pogledajte zašto to nikada ne bi trebalo da radite!

Špagete sa sosom od mesa, pasta karbonara, fetučini sa rikotom i spanaćem, testenine sa jajima i slaninom, tunjevina ili testenina…