City letnja preporuka #20: Bistro Tri
Bistro Tri je nastao iz organske potrebe za novim izazovima i pomeranjem sopstvenih kulinarskih granica kroz fleksibilni autorski pristup.
Iako ga smatramo prirodnom ekstenzijom već utemeljenog koncepta orginalnog restorana TRI, njegova priroda dolazi s obrtom – od lokacije, preko enterijera, do potpune adaptacije menija. Zašto Vračar? Zato što ne možemo da zamislimo život bez Kalenića i svežih namirnica svakog jutra. Šta se krije iza novih vrata broj TRI? Na prvi pogled nespojiv s poznatim konceptom Restorana Tri, Bistro kroz svedeniji i pročišćeniji ambijent pruža onu istu familijarnu atmosferu, uz dobro znanu „estetiku detalja” koju nastavlja da neguje.
![City letnja preporuka #20: Bistro Tri 1 City letnja preporuka #20: Bistro Tri](https://citymagazine.danas.rs/wp-content/uploads/2020/08/200717_141721_314-768x1024.jpg)
Na novom meniju Bistroa mnogo toga se promenilo, ali se ipak držimo filozofije da treba zadržati ono što je vredno čuvanja – ručno pravljena testenina, domaći deserti, mamin vojvođanski sok od zove i višnje, tatino erdevičko vino. A tu su i kraft piva kao i vinska karta vinarija iz Srbije.