• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Slasna jesenja pita sa šampinjonima i mocarelom

Slasna jesenja pita sa šampinjonima i mocarelom

CityMagazine
24.10.2020. 2 min Recepti

Jesenja sezona uvek nas asocira na mirisna i hrskava jela iz rerne u kojima uživamo sa najmilijima. Budući da nas trenutne okolnosti sprečavaju da se družimo sa dragim ljudima u kafićima i restoranima, ovu sezonu maksimalno iskoristite za ušuškano druženje kod kuće sa porodicom i prijateljima uz ukusne i aromatične zalogaje. A ima li boljeg izbora od slasne pite koja se topi u ustima i koja je puna neodoljivih jesenjih ukusa?! Zato vam danas donosimo upravo jedan takav recept…

Slasna jesenja pita sa šampinjonima i mocarelom

Slasna jesenja pita sa šampinjonima i mocarelom
Foto: twiggstudios.com

Potrebno je (za četiri osobe):

  • 100 g putera + još 15 g
  • 5 listova kora za pitu
  • 500 g šampinjona
  • 100 g kačkavalja po želji
  • 1 kugla mocarele
  • 1 čen belog luka
  • 1 supena kašika peršuna
  • maslinovo ulje
  • so, sveže mleveni crni biber
Slasna jesenja pita sa šampinjonima i mocarelom
Foto: tasteloveandnourish.com

Priprema:

Operite šampinjone, pa ih očistite i isecite na komade srednje veličine. Očistite i sitno iseckajte beli luk, kao i peršun.

Zagrejte rernu na 180°C.

Zagrejte maslinovo ulje u tiganju, pa dodajte pečurke, posolite ih i pobiberite, pa ostavite da se krčkaju na srednje jakoj vatri nekoliko minuta, dok ne omekšaju. Kada ispari sva tečnost, dodajte kockicu putera (15 g) i ostavite šampinjone da se karamelizuju zajedno sa belim lukom i peršunom. Sklonite sa vatre.

Tepsiju za pečenje podmažite puterom, a ostatak putera (100 g) otopite u manjoj šerpi. Četkicom premažite prvu koru otopljenim puterom sa obe strane i položite je u tepsiju, a zatim postupak ponovite sa ostalim korama, slažući ih tako da se delimično preklapaju i formiraju krug.

Kačkavalj iseckajte na kockice, pa rasporedite po podlozi od kora. Zatim dodajte fil od pečurka, pa fino rasporedite po celoj površini, a odozgo izmrvite mocarelu. Preklopite fil krajevima kora koje vire iz tepsije, i pecite u rerni oko 20 minuta, ili dok pita ne dobije finu zlatnožutu boju.

Poslužite dok je toplo i uživajte!

Izvor: Elle France

Fotografije za naslovni kolaž: Elle France, Pinterest

Oznake:

jesenji ukusimirisnomocarelašampinjonislana pitaslasno

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Zašto je zimnica mnogo više od hrane
Prethodni

Zašto je zimnica mnogo više od hrane

Žirafa 23: Pivo, klopa i dobra atmosfera od sada i na dve nove lokacije
Sledeći

Žirafa 23: Pivo, klopa i dobra atmosfera od sada i na dve nove lokacije

Sledeći
Žirafa 23: Pivo, klopa i dobra atmosfera od sada i na dve nove lokacije
25.10.2020.

Žirafa 23: Pivo, klopa i dobra atmosfera od sada i na dve nove lokacije

Prethodni
23.10.2020.

Zašto je zimnica mnogo više od hrane

Zašto je zimnica mnogo više od hrane

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    domaći film
    Ovo su naši omiljeni regionalni filmovi za 2025: Bolesni roditelji, bizarna istorija i roze ovce
    CityMagazine
    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine
    8 putnik
    „Kad umrem pevaću, to znam iz iskustva – sveti Petar ima bend, i treba uputstva“: Kada budete videli ko je ovo otpevao vrištaćete glasno, glasnije
    CityMagazine
    bend gutalax
    Posle svirke ovog benda drugačije ćete posmatrati svet: Bili smo na sumanutom koncertu i još uvek skidamo toalet-papir sa sebe
    CityMagazine
    brain rot
    Ovo su “najbolje” domaće brain rot pesme za 2025: Evo šta nam je sve iskakalo sa TikToka ali i iz frižidera
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖