• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Slasna jesenja pita sa šampinjonima i mocarelom

Slasna jesenja pita sa šampinjonima i mocarelom

CityMagazine
24.10.2020. 2 min Recepti

Jesenja sezona uvek nas asocira na mirisna i hrskava jela iz rerne u kojima uživamo sa najmilijima. Budući da nas trenutne okolnosti sprečavaju da se družimo sa dragim ljudima u kafićima i restoranima, ovu sezonu maksimalno iskoristite za ušuškano druženje kod kuće sa porodicom i prijateljima uz ukusne i aromatične zalogaje. A ima li boljeg izbora od slasne pite koja se topi u ustima i koja je puna neodoljivih jesenjih ukusa?! Zato vam danas donosimo upravo jedan takav recept…

Slasna jesenja pita sa šampinjonima i mocarelom

Slasna jesenja pita sa šampinjonima i mocarelom
Foto: twiggstudios.com

Potrebno je (za četiri osobe):

  • 100 g putera + još 15 g
  • 5 listova kora za pitu
  • 500 g šampinjona
  • 100 g kačkavalja po želji
  • 1 kugla mocarele
  • 1 čen belog luka
  • 1 supena kašika peršuna
  • maslinovo ulje
  • so, sveže mleveni crni biber
Slasna jesenja pita sa šampinjonima i mocarelom
Foto: tasteloveandnourish.com

Priprema:

Operite šampinjone, pa ih očistite i isecite na komade srednje veličine. Očistite i sitno iseckajte beli luk, kao i peršun.

Zagrejte rernu na 180°C.

Zagrejte maslinovo ulje u tiganju, pa dodajte pečurke, posolite ih i pobiberite, pa ostavite da se krčkaju na srednje jakoj vatri nekoliko minuta, dok ne omekšaju. Kada ispari sva tečnost, dodajte kockicu putera (15 g) i ostavite šampinjone da se karamelizuju zajedno sa belim lukom i peršunom. Sklonite sa vatre.

Tepsiju za pečenje podmažite puterom, a ostatak putera (100 g) otopite u manjoj šerpi. Četkicom premažite prvu koru otopljenim puterom sa obe strane i položite je u tepsiju, a zatim postupak ponovite sa ostalim korama, slažući ih tako da se delimično preklapaju i formiraju krug.

Kačkavalj iseckajte na kockice, pa rasporedite po podlozi od kora. Zatim dodajte fil od pečurka, pa fino rasporedite po celoj površini, a odozgo izmrvite mocarelu. Preklopite fil krajevima kora koje vire iz tepsije, i pecite u rerni oko 20 minuta, ili dok pita ne dobije finu zlatnožutu boju.

Poslužite dok je toplo i uživajte!

Izvor: Elle France

Fotografije za naslovni kolaž: Elle France, Pinterest

Oznake:

jesenji ukusimirisnomocarelašampinjonislana pitaslasno

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Zašto je zimnica mnogo više od hrane
Prethodni

Zašto je zimnica mnogo više od hrane

Žirafa 23: Pivo, klopa i dobra atmosfera od sada i na dve nove lokacije
Sledeći

Žirafa 23: Pivo, klopa i dobra atmosfera od sada i na dve nove lokacije

Sledeći
Žirafa 23: Pivo, klopa i dobra atmosfera od sada i na dve nove lokacije
25.10.2020.

Žirafa 23: Pivo, klopa i dobra atmosfera od sada i na dve nove lokacije

Prethodni
23.10.2020.

Zašto je zimnica mnogo više od hrane

Zašto je zimnica mnogo više od hrane

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    exit
    Na desetine hiljada ljudi skandiralo „Pumpaj“ na glavnoj bini Exita
    CityMagazine
    film
    Glumio je kod Kusturice i u drugim kultnim filmovima, a danas “prodaje telo” preko svog zvaničnog sajta
    CityMagazine
    za milion godina
    Zdravko Čolić se žalio na ova dva muzičara: Duhovita priča sa snimanja pesme “Za milion godina” koju malo ko zna
    CityMagazine
    Deca Loših Muzičara
    DA SE P(L)OČASTIMO: Deca Loših Muzičara i Bolesna Štenad šamaraju nas rokenrolom na novim albumima
    Miloš Dašić
    beograd
    „Doviđenja iz Beograda, iz Jugoslavije“: Pre 40 godina, ceo svet je čuo pesmu koja se i danas voli i peva na studentskim protestima
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖