Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Žirafa 23: Pivo, klopa i dobra atmosfera od sada i na dve nove lokacije

AUTOR: Peđa Kresojević 25 Oct, 2020
Žirafa 23: Pivo, klopa i dobra atmosfera od sada i na dve nove lokacije

Prepoznatljivo i omiljeno mesto za sve ljubitelja piva i piva i mesa i mesa, nakon inicijalne i sada već čuvene novobeogradske lokacije, dobilo je još dve pozicije. Dakle, Žirafa 23 nalazi se i na mestu bivšeg restorana Bled u Bulevaru Despota Stefana, kao i u podnožju nove zgrade na uglu Strumičke i ulice Vojislava Ilića.

Respektabilna podugačka selekcija od preko 50 vrsta piva, uz poznate i brendove koji tek čekaju da budu otkriveni, takva je i tolika da će se naći ukus i za one koji se oslanjaju na tradiciju i klasiku, kao i za one koji bi da probaju nešto sasvim novo.

Nikako samo kao podrška „karti piva“, ovdašnji jelovnik i te kako pruža motiv i povod da probate sjajne mesne specijalitete. Na ćevape su ponosni i to s pravom, kobasice sa sirom su ovdašnji klasik, a jedan od noviteta su odlična karamelizovana rebra, juneća i svinjska. Burger je priča za sebe i posebna preporuka, krompir kao prilog stiže u nekoliko opcija, a po bavarskim perecama atraktivno serviranim su posebno poznati.

Sjajna atmosfera i dobro društvo ovde se podrazumevaju, a ukoliko sačuvate mesta za desert, čokoladni tart sa kremom od lešnika i neobična Pasiflora sa vanila nadevom sa marakujom naša su preporuka. Tri lokacije i tri sjajna povoda za Žirafu 23: pivo, klopa i atmosfera, dovoljni su za pozitivnu, iskrenu i toplu preporuku sa naše strane.

Ugao Vojislava Ilića i Strumičke Budimska 2
069/232-33-00