• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Hororičan apetit: Predjela idealna za Noć veštica

Hororičan apetit: Predjela idealna za Noć veštica

Isidora Spasić
29.10.2020. 4 min Recepti

U subotu je i Noć veštica i pun mesec. To zvuči veoma atraktivno, i mami na neku dobru žurku, ali vi ipak odolite tom iskušenju. U prethodnim tekstovima smo vas posavetovali kako da dekorišete stan i u koga da se maskirate, a sada evo i tri interesantna recepta koji će vam dodatno ulepšati Noć veštica.

Paukovi od sira

Osim što su strašni i smešni, ovi ukusni paukovi od sira sa začinima oduševiće sve prisutne. Služite ih uz sveže i suvo voće, orašaste plodove, mesne delikatese, i integralne krekere sa semenkama.

Hororičan apetit: Predjela idealna za Noć veštica
Foto: www.inspiredbycharm.com

Sastojci

  • 2 pakovanja krem sira
  • 3 kašičice ekstradevičanskog maslinovog ulja
  • ½ šolje mekog kozjeg sira
  • 4 mlada luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašičica suve mirođije
  • 2 kašičice suvog origana
  • ½ kašičice soli
  • ½ kašičice mlevenog crvenog bibera
  • ½ šolje crnih semenki susama
  • 2 šolje grisina
Hororičan apetit: Predjela idealna za Noć veštica
Foto: www.inspiredbycharm.com

Priprema

U činiji promešajte krem sir i ekstradevičansko maslinovo ulje dok ne dobijete glatku smesu. Zatim dodajte izmrvljen kozji sir, sitno iseckan mladi i beli luk, kao i sve navedene začine. Opet promešajte, pa odložite u frižider na 30 minuta. Koristeći dlanove, od ove smese izvaljajte manje i veće loptice, i tako ćete dobiti manje i veće paukove. Dobro ih uvaljajte u semenke crnog susama, pa prepolovite grisine i zabodite ih sa strane kako bi vaši paukovi dobili noge.

Hororičan apetit: Predjela idealna za Noć veštica
Foto: www.inspiredbycharm.com

Đavolja jaja sa očima

U pitanju je pravi delikates koji se brzo pravi, a izrazito je efektan. Đavolja jaja sa očima poslužite samostalno, dok za bolji ukus i neobičniji izgled u smesu sa žumancima možete dodati i malo izgnječenog avokada.

Hororičan apetit: Predjela idealna za Noć veštica
Foto: www.cottercrunch.com

Sastojci

  • 6 jaja
  • 1⁄3 šolje majoneza
  • 1 kašičica senfa
  • ¼ kašičice soli
  • ¼ kašičice mlevenog crnog bibera
  • zelene maslinke sa paprikom i/ili crne maslinke bez koštica
  • čili u prahu i/ili čili sos
Hororičan apetit: Predjela idealna za Noć veštica
Foto: www.lacocinadeleslie.com

Priprema

Skuvajte jaja i pustite da se ohlade. Pažljivo ih oljuštite, isecite napola, pa kašičicom izvadite žumanca. U činijici žumanca pomešajte sa majonezom, senfom, solju i biberom, te ih vratite u belanca. Napravite zenice očiju tako što ćete koristiti prepolovljene zelene i crne maslinke, preko kojih ćete posuti čili ili iscrtati očne žile uz pomoć čili sosa.

Hororičan apetit: Predjela idealna za Noć veštica
Foto: www.bitandbauble.com

Keksići od veštičjih prstiju

Grickanje noktiju i prstiju je ružna navika, ali grickanje veštičjih prstiju za Noć veštica nešto je sasvim drugo. Predjelo ne mora uvek nužno da bude slano, zbog čega će ovi slatki keksići biti idealni da vas transponuju u prazničnu atmosferu.

Hororičan apetit: Predjela idealna za Noć veštica
Foto: www.foodfaithfitness.com

Sastojci

  • ¼ šolje meda
  • ½ šolje kokosovog ulja
  • ½ kašičice ekstrakta vanile
  • ½ kašičice ekstrakta badema
  • 1 šolja kokosovog brašna
  • ¼  kašičice soli
  • 16 blanširanih badema
  • džem od jagoda
Hororičan apetit: Predjela idealna za Noć veštica
Foto: www.foodfaithfitness.com

Priprema

Uz pomoć ručnog miksera u činiji umutite med i kokosovo ulje. Dodajte ekstrakt vanile i badema, pa opet umutite. Uspite kokosovo brašno i so, a zatim mešajte silikonskom špatulom dok se ne formira testo. Oblikujte ovo testo u pljosnati disk, te ga odložite u frižider na 30 minuta. Dok se testo hladi, zagrejte rernu na 170 stepeni, i obložite pleh papirom za pečenje. Izvadite testo i kašičicom zahvatite komad. Izrolajte ga uz pomoć dlanova, pa oblikujte dugačak veštičji prst. Sa obe strane veštičjeg prsta formirajte udubljenja između zglobova, a oštrim nožem usecite horizontalne linije. Gde se nalazi nokat utisnite badem, pa ga sklonite. Ponovite ovaj postupak dok ne utrošite svo testo. Ubacite veštičje prste u zamrzivač na 10 minuta. Nakon toga ih pecite u rerni oko 13 minuta dok ne dobiju lepu boju i malo popucaju. Na kraju umočite gornji i donji deo veštičjih prstiju u džem od jagoda, pa postavite nokat od blanširanih badema tamo gde ste prvobitno napravili udubljenje.

Hororičan apetit: Predjela idealna za Noć veštica
Foto: www.foodfaithfitness.com

Naslovna slika: www.popsugar.com i www.foodandwine.com

Oznake:

halloweennoć vešticapraznikpredjeloproslavaslanoslatko

Podeli

Zaprati Autor

Isidora Spasić

Diplomirani scenograf i kostimograf sa pločnika Milana. Slobodni umetnik i kulturni radnik na kaldrmama Beograda. Voli da joj štikle odjekuju u oba grada.

Ostali članci

Žirafa 23: Pivo, klopa i dobra atmosfera od sada i na dve nove lokacije
Prethodni

Žirafa 23: Pivo, klopa i dobra atmosfera od sada i na dve nove lokacije

Nova Plazma Plazmastičarnica
Sledeći

Nova Plazma Plazmastičarnica

Sledeći
Nova Plazma Plazmastičarnica
30.10.2020.

Nova Plazma Plazmastičarnica

Prethodni
25.10.2020.

Žirafa 23: Pivo, klopa i dobra atmosfera od sada i na dve nove lokacije

Žirafa 23: Pivo, klopa i dobra atmosfera od sada i na dve nove lokacije

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    štrumpfovi
    „Štrumpfovi – veliki film“ vodi u nezaboravnu avanturu
    CityMagazine
    ivan tokin
    Najzrelije Tokinovo delo – „Crna noć nada mnom i zvezdano nebo u meni” u prodaji od 10. jula
    CityMagazine
    metal
    Ovo je 5 najvrelijih metal koncerata u Srbiji ovog leta – čak i za one koji inače ne slušaju ovu vrstu muzike
    Miloš Dašić
    United Media ponovo na Pulskom filmskom festivalu: Podrška kreativnosti, autorima i najboljem regionalnom filmu
    United Media ponovo na Pulskom filmskom festivalu: Podrška kreativnosti, autorima i najboljem regionalnom filmu
    CityMagazine
    biblioteka cenzora knjiga
    „Biblioteka cenzora knjiga“: (S)misli svojom glavom
    Filip Milosavljević

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖