• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Recept za taljatele karbonara

Recept za taljatele karbonara

Milja Lukić
03.12.2020. 1 min Recepti

Na netu ćete pronaći mnogo recepata za karbonara testeninu, a ovo je originalni italijanski recept. Nema dodavanja sira, suvog vrata, maštovitih kombinacija… Jaje je, naravno – obavezno, kako bi pojačalo kremastu strukturu i dalo sjaj testenini.

Sastojci:

  • 500 g taljatela
  • kašičica ulja
  • 200 g pančete
  • 3 dl kisele pavlake
  • bosiljak
  • jaje
  • rendan parmezan, po želji

Priprema:

Pančetu isecite na tračice. Taljatele stavite u posoljenu kipuću vodu i kuvajte 5-6 minuta. Dok se testenina kuva, u veću šerpu sipajte malo ulja, dodajte pančetu i propržite da porumeni. Isključite vatru, ali ostavite na ringli i pospite bosiljkom, pa promešajte. Sklonite s ringle, dodajte proceđene taljatele, umešajte pavlaku, i sve lepo sjedinite pomoću dve viljuške kojima ćete izvlačiti testeninu i vraćati je u šerpu. Na kraju stavite jaje i većom viljuškom ili žicom mešajte oštrim pokretima gore-dole (ne u krug), da se masa ujednači i postane kremasta. Po želji, pospite rendanim parmezanom.

Vrlo je važno da jaje ne vrtite kružnim pokretima, kako ne biste dobili skuvane froncle od jaja već kremaste taljatele.

Oznake:

italijanska hranaitalijanska kuhinjakarbonarapastataljateletestenina

Podeli

Zaprati Autor

Milja Lukić

Od hobija umalo da napravi posao jer je zanima sve što je u vezi s hranom, od odlaska na pijacu preko spremanja do konzumiranja. Struka su joj jezik i književnost, zvanično je izdavač. Tepaju joj „nacilektor", a najviše voli da uređuje tuđe i piše svoje knjige.

Ostali članci

Eat & Talk #6: Austrija
Prethodni

Eat & Talk #6: Austrija

Recept za pastu milaneze
Sledeći

Recept za pastu milaneze

Sledeći
Recept za pastu milaneze
05.12.2020.

Recept za pastu milaneze

Prethodni
03.12.2020.

Eat & Talk #6: Austrija

Eat & Talk #6: Austrija

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    porodica po ugovoru
    Brendan Frejzer u filmu „Porodica po ugovoru” od 15. januara u bioskopima
    CityMagazine
    "Sakati bog", završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    “Sakati bog”, završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    Filip Milosavljević
    domaći film
    Ovo su naši omiljeni regionalni filmovi za 2025: Bolesni roditelji, bizarna istorija i roze ovce
    CityMagazine
    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine
    8 putnik
    „Kad umrem pevaću, to znam iz iskustva – sveti Petar ima bend, i treba uputstva“: Kada budete videli ko je ovo otpevao vrištaćete glasno, glasnije
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖