• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Recept za pastu milaneze

Milja Lukić
05.12.2020. One Min Read Recepti

Kod nas je uobičajen naziv milaneze, a verovali ili ne, negde je ova pasta poznata i pod imenom – Napolitana. Biće da je do zabune došlo što vrlo sličan sos (skoro isti, razlike su u finesama) u Napulju koriste za picu, a u severnoj Italiji za testeninu.

Sastojci:

  • 500 g kuvane testenine po izboru
  • 500 g paradajza
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 glavice crnog luka
  • 1/4 kašičice sode bikarbone
  • 2-3 čena belog luka
  • kašičica šećera
  • so, biber
  • veza bosiljka
  • kašičica šećera
  • uvrh puna kašika peršuna
  • 100 g rendanog parmezana

Priprema:

Povezani članci

Nikada ne podgrevajte pirinač, pileće meso uvek isperite pod tekućom vodom i druge popularne zablude o kuvanju

Ovo je originalni recept za rusku salatu iz 1860. godine – i odmah da vam kažemo, sve ste omašili

Paradajz potopite na nekoliko minuta u vrelu vodu kako biste ga lakše oljuštili. Kad skinete ljusku, iseckajte ga sitno. Na maslinovom ulju propržite sitno seckan crni luk, posolite i dinstajte povremeno dolivajući vrlo malo vode (uspite je tek kad vam deluje da će se luk zalepiti za dno šerpe ili zagoreti). Luk mora sasvim da se istopi, a da biste to brže postigli, dodajte i malo sode bikarbone. Gotovo je kad luk postane zlatno-žut (skoro svetlobraon) i kašast. Tad dodajte paradajz seckan na kockice, sipajte čašu vode i dinstajte na laganoj vatri sat i po dodajući vodu po potrebi. Tokom kuvanja stavite i sitno seckan ili drobljen beli luk, šećer (on uvek ide u jela s paradajzom). Neki minut pre kraja kuvanja umešajte sitno seckan bosiljak, a kad sos milaneze skinete s vatre, dodajte i biber i sitno seckan peršun. Na zagrejane tanjire stavite skuvanu testeninu, prelijte sosom i pospite parmezanom.

Tags:

italijanska hranaitalijanska kuhinjaparadajzpastasos za špagetešpagetetestenina

Povezani članci

Najsmešniji i najtačniji recept za karbonaru: „Zbog struganih peta iz kesice Venecija tone od muke“

Testenina sa orasima i mlekom: Slatka pasta koja će obradovati vaše ukućane

Share Article

Follow Me Written By

Milja Lukić

Od hobija umalo da napravi posao jer je zanima sve što je u vezi s hranom, od odlaska na pijacu preko spremanja do konzumiranja. Struka su joj jezik i književnost, zvanično je izdavač. Tepaju joj „nacilektor", a najviše voli da uređuje tuđe i piše svoje knjige.

Ostali članci

Previous

Recept za taljatele karbonara

Next

Ukoliko volite čokoladu, recept za ovaj kolač morate da probate

Next
06.12.2020.

Ukoliko volite čokoladu, recept za ovaj kolač morate da probate

Previews
03.12.2020.

Recept za taljatele karbonara

Najnovije

Stellarcompanion i Ali Güney nastupaju kao domaća podrška bendu HVOB
CityMagazine
Novi roman Filipa Grujića u izdanju Booke
CityMagazine
„Dnevnik Pauline P.“ otvara 19. Kids Fest
CityMagazine
Ovo su najbolje srpske serije u 21. veku: Prvo mesto je sve iznenadilo, a sigurno znate makar jednu repliku
Miloš Dašić
Još jedna pobeda srpske diplomatije: Glavni negativac u hit američkom horor filmu pije „zidarsko“ pivo u Srbiji
Miloš Dašić

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖