Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Eat & Talk #6: Austrija

Naš omiljeni program Eat & Talk vraća se i šesti put zaredom, ovaj put sa namerom da vas odvedemo u jednu od vodećih kulturnih i kulinarskih prestonica Evrope. Poslednji mesec u godini, dakle, obeležavamo u duhu Austrije, a 5. decembra u 19h pozivamo vas na tradicionalnu Eat & Talk večeru sa probranim bečkim poslasticama.

Zbog novih mera, hranu i prateći sadržaj dobijate dostavljene na kućnu adresu, dok live stream programskog dela možete pratiti na našem YouTube kanalu, a uputstvo za naručivanje menija dobijate pri prijavi.

Kao počasni gost dolazi nam Dragan Velikić, pisac i bivši ambasador Srbije u Austriji. U razgovoru s Milicom Joksimović iz Udruženja KROKODIL biće reči o tri istaknuta dela književnosti ove zemlje od početka XX veka do današnjih dana:

  • Radecki-marš Jozefa Rota
  • Gubitnik Tomasa Bernharda
  • Ledeni Roberta Šindela

Pored književnosti, razgovor će se ticati i specifičnosti zemlje koja je kroz vekove vršila snažan uticaj na Srbiju i ostatak regiona. Muzička pratnja dolazi nam u vidu najsavremenijih glasova avangardne elektronske scene Austrije, sakupljenih u specijalnu plejlistu sastavljenu od strane Austrijskog kulturnog foruma. Osim toga, u pauzama za jelo moći ćete da pogledate i izbor austrijskih kratkih filmova zahvaljujući Austrijskom kulturnom forumu.

U kompletnom meniju čekaju vas i tri klasična jela, pažljivo pripremljena po uputstvima najboljih recepata austrijske kulinarske umetnosti.

  • Rindsuppe mit Leberknödel – tradicionalna bečka supa sa knedlama od juneće džigerice
  • Tafelspitz – juneći narezak sa korenastim povrćem, kroketima od krompira, kremastim spanaćem i umakom od jabuke i rena
  • Kaiserschmarrn – omiljeni desert poslednjeg austrijskog cara – Franca Jozefa
  • Almdudler – ukusni, gazirani napitak od jabuke, soda-vode, meda i mešavine začina

Zbog trenutne epidemiološke situacije, Eat & Talk večeru organizujemo u hibridnoj formi. BEČKI MENI po ceni od 1800 dinara dobijate na kućnu adresu, uz prateći sadržaj:

  • link za live stream događaja,
  • zasebna zaključana Spotify plejlista sa austrijskom muzikom,
  • booklet s fragmentima odabrane proze, biografijama troje predstavljenih autora, intervjuom sa Draganom Velikićem i zanimljivim pratećim tekstovima,
  • decembarsko izdanje KROKODILovih Vesti s obaveštenjima o predstojećim programima i aktivnostima i
  • jedan primerak knjige iz KROKODILove edicije Zajednička čitaonica.

Pridružite nam se na ovom šestom po redu kulinarsko-književnom poduhvatu i istražite zajedno s nama finese austrijske kulture s kojima do sada možda niste imali prilike da se susretnete ili obnovite svoja sećanja na ono najbolje što ova nama bliska zemlja ima da ponudi.

Prijatno!

Eat & Talk #6: Austrija

05.Dec 2020
Online
1.800 RSD

Najčitanije

Ovo su najusamljeniji horoskopski znaci

Biti sam i biti usamljen nije isto, jer vam može biti zabavno i kada ste sami, ali kako onda razlikovati…

Ovo su simptomi ciroze jetre

Hronična bolest oštećenja tkiva jetre zove se ciroza jetre. Ciroza je zapravo bolest koja nastaje kao posledica i kasniji stadijum…

Mesečni horoskop za oktobar 2022: Jedan znak bolje da do novembra ne izlazi iz kuće

Polako odbrojavamo poslednje dane septembra, i pred nama je novi jesenji mesec. Stoga, pravo je vreme za detaljan horoskop u…

Evo kada u svakom delu Srbije počinje jeftina tarifa struje

U situaciji u kojoj se nalazi svet, mnogi ljudi gledaju da uštede na čemu mogu, a jedna od bitnih stavki…

Da li treba da elektronske uređaje isključite iz struje kada napolju grmi i seva?

Često čujemo da je opasno da naši kućni uređaji budu uključeni u struju tokom grmljavine. Da li je ovo mit…

Najnovije - Gastro

Recepti za musaku Mike Dajmaka

Kada pomislimo na musaku prva asocijacija obično je jelo od krompira i mesa, sa dodatkom začina, ali ne mora da…

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…

Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

Na konferenciji koja je održana u Turističkoj organizaciji Srbije predstavljena je manifestacija Belgrade Restaurant Show koja će biti održana u…