Volite pikantnu hranu? Evo kako da napravite meksičku mešavinu začina kod kuće!
Ukoliko volite meksičku kuhinju, dopašće vam se ono što sledi, jer vam danas predstavljamo interesantan spoj začina, koji je odlično imati pri ruci prilikom pripreme jela. Kao što pretpostavljate, glavni sastojci su beli i crni luk i sušeni halapenjo, poznat po ljutini, ali i blagodetima po zdravlje, ukoliko se umereno konzumira. No, nećemo dužiti sa uvodnim delom, već odmah prelazimo na sastojke potrebne za današnji nesvakidašnji meni…
Potrebno je:
- ½ šolje čilija u prahu
- ¼ šolje slatke (mađarske) paprike u prahu
- 1 kašika mlevenog kumina
- 1 ½ kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica crnog luka u prahu
- 1 kašičica sušene halapenjo paprike
- 2 kašičice sušenog origana
- 1 kašičica soli
Priprema:
1. Pripremite sve pobrojane sastojke.
2. Sve ih prespite u činiju i dobro promešajte.
3. Mešavinu čuvajte u hermetičkoj staklenoj tegli i koristite je u pripremi slanih specijaliteta.
Izvor: The Spruce Eats
Fotografije iz naslovnog kolaža: The Spruce