Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Volite pikantnu hranu? Evo kako da napravite meksičku mešavinu začina kod kuće!

AUTOR: CityMagazine 12 Mar, 2021
Volite pikantnu hranu? Evo kako da napravite meksičku mešavinu začina kod kuće!

Ukoliko volite meksičku kuhinju, dopašće vam se ono što sledi, jer vam danas predstavljamo interesantan spoj začina, koji je odlično imati pri ruci prilikom pripreme jela. Kao što pretpostavljate, glavni sastojci su beli i crni luk i sušeni halapenjo, poznat po ljutini, ali i blagodetima po zdravlje, ukoliko se umereno konzumira. No, nećemo dužiti sa uvodnim delom, već odmah prelazimo na sastojke potrebne za današnji nesvakidašnji meni…

Potrebno je:

  • ½ šolje čilija u prahu
  • ¼ šolje slatke (mađarske) paprike u prahu
  • 1 kašika mlevenog kumina
  • 1 ½ kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica crnog luka u prahu
  • 1 kašičica sušene halapenjo paprike
  • 2 kašičice sušenog origana
  • 1 kašičica soli
Foto: Unsplash

Priprema:

1. Pripremite sve pobrojane sastojke.

2. Sve ih prespite u činiju i dobro promešajte.

3. Mešavinu čuvajte u hermetičkoj staklenoj tegli i koristite je u pripremi slanih specijaliteta.

Izvor: The Spruce Eats

Fotografije iz naslovnog kolaža: The Spruce

Najčitanije

Konstrakta prošetala u najlepšoj zimskoj jakni inspirisanoj Jovankom Broz

Sinoć je održana revija “Jovanka u boji” pod pokroviteljstvom Tamare Vučić. U jednom od modela inspirisanim nekadašnjom prvom damom Jugoslavije…

Šeik koketirao sa brazilskom navijačicom, reakcija njegove supruge postala hit na mrežama

Tokom utakmice između Brazila i Švajcarske brazilska navijačica snimala je publiku, a u jednom trenutku šeik joj se nasmijao i…

Ovo je originalni recept za rusku salatu iz 1860. godine – i odmah da vam kažemo, sve ste omašili

Slavska i praznična trpeza nezamislive su bez ruske salate, ali nijedna domaćica na našim prostorima ne pravi je po originalnom…

Samo tri dela tela treba prati svakog dana, kažu lekari

Mnogi ljudi se tuširaju svako jutro kako bi se razbudili i sveži i čisti ušli u novi dan, dok drugi…

Francuskinje petkom više ne nose farmerke i žele da i vi činite isto: Razlog je više nego ubedljiv

Ukoliko na Instagramu pratite dosta Francuskinja, koje sa razlogom važe za ikone stila, verujemo da ste u poslednje vreme primetili…

Bilans Crnog petka (sirotinjska verzija): Zarina aplikacija u dva minuta razbesnela žene u Srbiji

Zarina aplikacija je slomila duh svakoj poštenoj šopingholičarki u Srbiji koja je tačno u 22 h čekala da napravi svoju…

Najnovije - Gastro

Da li već osećate miris božićnih poslastica? Donosimo 3 recepta za čokoladne deserte u zdravijoj, ali ništa manje ukusnoj verziji

Želite da zadržite svoju trenutnu težinu tokom decembra i predstojećih praznika? Postoji nekoliko načina da to postignete, a pored detoks…

Street food: Thyme

Thyme („majčina dušica“) je street food dvadeset prvog veka baš kakav treba da bude. Kreativan i autentičan, lucidan i promišljen,…

Francuski baget dobio mesto na UNESCO listi nematerijalne kulturne baštine

Za mnoge je francuski baget odavno zaslužio mesto na večnoj listi hrane koja se ne može osporiti i za koju…

Najsmešniji i najtačniji recept za karbonaru: “Zbog struganih peta iz kesice Venecija tone od muke”

Jedno od odomaćenih jela sa tradicionalne italijanske trpeze je i karbonara, ali sastojci su toliko promenjeni da više nema veze…

Uz ove slane grickalice uživanje u utakmici Srbije i Brazila na SP u fudbalu biće još uzbudljivije

Budući da je počelo Svetsko prvenstvo u fudbalu, gledanje utakmica ovih dana je omiljena aktivnost većine ljudi širom planete. A…

Napravite toblerone kod kuće: Ovom ukusu nećete moći da odolite

Kupovna poslastica iz naslova specifična je kako izgledom, tako i kombinacijom sastojaka. Dok jedemo slasnu čokoladu osećamo hrskave lešnike, ali…