• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Recept za najmirisniji doručak - zapečena ovsena kaša sa ukusom pite od jabuka!

Recept za najmirisniji doručak – zapečena ovsena kaša sa ukusom pite od jabuka!

CityMagazine
05.02.2022. 2 min Recepti

Dosadila vam je klasična ovsena kaša za doručak? Imamo recept koji će vas oduševiti i vašu kuhinju ispuniti neodoljivim mirisom!

Ovaj recept posebno će obradovati sve ljubitelje pite od jabuka, jer je reč o zapečenoj ovsenoj kaši sa jabukama i dodacima. Naš savet je da ovaj zdrav, ukusan i zasitan recept pripremite uveče, jer ujutru verovatno nećete imati dovoljno vremena i volje za to. Ujutru gotovu ovsenu kašu samo ponovo zagrejte u rerni ili mikrotalasnoj pećnici i poslužite, a možete je poneti i sa sobom za užinu ili desert.

Recept za najmirisniji doručak - zapečena ovsena kaša sa ukusom pite od jabuka!
Foto: K8/Unsplash

Sastojci:

Za ovsenu kašu (za 1 porciju):

  • 1/2 šolje ovsenih pahuljica
  • 2 kašike javorovog sirupa ili meda
  • 1/3 šolje sosa od jabuke *
  • 1/2 šolje mleka po izboru
  • 1/2 šolje rendane jabuke
  • 2 kašike seckanih oraha
  • prstohvat praška za pecivo
  • prstohvat vanile
  • 1/2 kašičice cimeta
  • prstohvat muskatnog oraščića

* Jabuku oljuštite, iseckajte i kuvajte dok ne omekša. Izgnječite i dodajte kašičicu meda po ukusu.

Za dekoraciju:

  • 1/2 jabuke
  • 1 kašika seckanih oraha
  • 1 kašika javorovog sirupa ili meda
  • prstohvat cimeta
  • prstohvat vanile
Recept za najmirisniji doručak - zapečena ovsena kaša sa ukusom pite od jabuka!
Foto: Deryn Macey/Unsplash

Priprema:

Prvo pripremite bazu od pahuljica. U blender stavite ovsene pahuljice, prašak za pecivo, javorov sirup, sos od jabuke, vanilu, cimet, muskatni oraščić i mleko. Sve zajedno izmešajte da dobijete glatku smesu.

Zatim narendajte oko pola šolje jabuke i iseckajte orahe, pa dodajte i njih u pripremljenu smesu i sve dobro promešajte.

Sve zajedno sipajte u modlu za pečenje ili pleh za mafine obložen papirom za pečenje i pecite oko 30 minuta na 200 stepeni. U međuvremenu proverite čačkalicom da li je pečeno.

Dok se kaša peče, polovinu jabuke isecite na sitne kockice. Stavite ih u šerpu zajedno sa orasima, javorovim sirupom, cimetom i vanilom. Sve zajedno pržite na laganoj vatri oko 5 do 7 minuta neprestano mešajući.

Kada je kaša pečena, izvadite je iz rerne i sačekajte da se malo ohladi, a zatim odozgo prelijte pripremljenim jabukama i uživajte u slasnom, aromatičnom doručku!

Savet plus: Ako kašu pečete uveče, ujutru u mikrotalasnoj posebno zagrejte pripremljene jabuke i servirajte ih odozgo. Prijatno!

Izvor: Aktivni Si

Naslovna fotografija: Food Photographer | Jennifer Pallian/Unsplash

Oznake:

aromatičan doručakpita sa jabukamaukusnozapečena ovsena kašazdravo

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Ne možete bez kafe? Poslušajte savete iskusnih kafe majstora za najbolju aromu i svežinu!
Prethodni

Ne možete bez kafe? Poslušajte savete iskusnih kafe majstora za najbolju aromu i svežinu!

Pre nego što bacite koru od banane, uradite ovu stvar s njom
Sledeći

Pre nego što bacite koru od banane, uradite ovu stvar s njom

Sledeći
Pre nego što bacite koru od banane, uradite ovu stvar s njom
06.02.2022.

Pre nego što bacite koru od banane, uradite ovu stvar s njom

Prethodni
04.02.2022.

Ne možete bez kafe? Poslušajte savete iskusnih kafe majstora za najbolju aromu i svežinu!

Ne možete bez kafe? Poslušajte savete iskusnih kafe majstora za najbolju aromu i svežinu!

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖