• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Isprobajte batat na drugačiji način

Isprobajte batat na drugačiji način

CityMagazine
16.05.2022. 1 min Recepti

Nadamo se da ste ljubitelj slatkog krompira, jer smo za danas pripremili jedan veoma ukusan recept. Pozitivna strana je i to što vam nije potrebno puno sastojaka, ali je doživljaj potpun.

Sastojci za 4 osobe:

  • 4 batata srednje veličine
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 150 g svežeg spanaća
  • 2 češna belog luka
  • 150 g kisele pavlake
  • 120 g feta sira
  • So i biber po ukusu

Priprema:

  1. Batat operite i osušite, te ga prepolovite po dužini.
  2. Polovine batata stavite na pleh obložen papirom za pečenje s prerezanom stranom prema gore. Premažite ih maslinovim uljem i pecite 40 minuta na 200°C.
  3. Spanać očistiti i oprati. Beli luk oguliti i sitno naseckati. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i brzo prodinstajte spanać. Dodajte beli luk i pržite dok ne zamiriše. Posolite i pobiberite po ukusu.
  4. U činiji sjedinite feta sir s kiselom pavlakom, da dobijete ujednačenu smesu. Zatim dodajte ohlađeni spanać i ponovo dobro promešajte.
  5. Pečene polovine batata poređajte na tanjire, premažite ih namazom od spanaća i poslužite.

Izvor: Aktivni Si

Naslovna fotografija: Louis Hansel / Unsplash

Oznake:

batatfeta sirpredlog za obrokspanać

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Retro kuhinja: „Grenadir marš“ i „Ajnpren supa“
Prethodni

Retro kuhinja: „Grenadir marš“ i „Ajnpren supa“

Sve što ste želeli da znate o najčešćim vrstama sušija
Sledeći

Sve što ste želeli da znate o najčešćim vrstama sušija

Sledeći
Sve što ste želeli da znate o najčešćim vrstama sušija
17.05.2022.

Sve što ste želeli da znate o najčešćim vrstama sušija

Prethodni
14.05.2022.

Retro kuhinja: „Grenadir marš“ i „Ajnpren supa“

Retro kuhinja: „Grenadir marš“ i „Ajnpren supa“

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖