• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Recepti za jela koja se ne kuvaju

Recepti za jela koja se ne kuvaju

Milica Arsić
18.06.2022. 2 min Recepti

Temperature sve više rastu, pa je dobro razmišljati o jelima koja se pripremaju bez vatre, a zadovoljavaju dnevne potrebe i nepca. Mi smo izdvojili nekoliko, za koje se nadamo da će vam se dopasti. Krenimo…

Špagete od tikvica sa rukolom, paradajzom i sirom

Potrebno je:

  • 1-2 tikvice,
  • kukuruz šećerac,
  • 1 prstohvat kurkume,
  • manja kriška feta sira,
  • rukola,
  • paradajz

Priprema:

Oljuštite tikvice i napravite špagete. Sredinu tikvica stavite u blender, a špagete u tanjir. Kukuruz šećerac stavite u blender. Dodajte zatim prstohvat kurkume, i feta sir, pa izmiksajte sastojke za sos. Prelijte sosom špagete i izmešajte. Odozgo dodajte rukolu i paradajz po želji.

Marinirane bukovače

Potrebno je:

  • 200 g bukovača,
  • rukola,
  • prokelj,
  • tamari sos,
  • 1-2 čena belog luka,
  • maslinovo ulje

Priprema:

Bukovače isecite na trake i pomešajte sa listovima rukole. Prokelj tanko isecite ili narendajte, pa dodajte pečurkama i rukoli. Od tamari sosa, maslinovog ulja i sitno isečenog belog luka napravite preliv i sipajte ga preko pečuraka, rukole i prokelja. Sačekajte desetak minuta da pečurke i povrće upiju marinadu, pa poslužite.

Gaspaćo

Potrebno je:

  • 1 kg paradajza,
  • 2 kašike sirćeta,
  • 1 čen belog luka,
  • 2 zelene paprike,
  • 2 kašičice soli,
  • 1 krastavac,
  • 5 kašika maslinovog ulja,
  • 1 glavica crnog luka

Priprema:

Odstranite koru sa starog hleba, pa sredinu stavite u činijicu i prelijte mlakom vodom. Sipajte onoliko vode koliko je potrebno da prekrije hleb. Dodajte so i maslinovo ulje, pa ostavite sa strane nekoliko minuta da hleb upije vodu i omekša. Oljuštite paradajz, isecite ga na veće komade i ubacite u blender. Očistite papriku, isecite je, pa i nju ubacite u blender. Isto to uradite i sa krastavcem, crnim i belim lukom.

Pošto ste dobro izblendali povrće, dodajte hleb i sirće pa izblendajte još jednom. Dolijte još vode da podesite gustinu supe i stavite u frižider da se dobro ohladi. Koliko vode ćete doliti zavisi od toga koliko vode je bilo u hlebu i koliko gustu supu želite. Uz dobro ohlađen gaspaćo poslužite hleb, papriku, krastavce i crni luk iseckane na sitne kockice.

Naslovna fotografija: Louis Hansel / Unsplash

Oznake:

bez kuvanjaletopovrćezdravo

Podeli

Zaprati Autor

Milica Arsić

Ostali članci

Letnje osveženje: Hladni napitak sa limetom
Prethodni

Letnje osveženje: Hladni napitak sa limetom

Čija semenke – kako ih pripremati?
Sledeći

Čija semenke – kako ih pripremati?

Sledeći
Čija semenke – kako ih pripremati?
19.06.2022.

Čija semenke – kako ih pripremati?

Prethodni
16.06.2022.

Letnje osveženje: Hladni napitak sa limetom

Letnje osveženje: Hladni napitak sa limetom

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    porodica po ugovoru
    Brendan Frejzer u filmu „Porodica po ugovoru” od 15. januara u bioskopima
    CityMagazine
    "Sakati bog", završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    “Sakati bog”, završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    Filip Milosavljević
    domaći film
    Ovo su naši omiljeni regionalni filmovi za 2025: Bolesni roditelji, bizarna istorija i roze ovce
    CityMagazine
    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine
    8 putnik
    „Kad umrem pevaću, to znam iz iskustva – sveti Petar ima bend, i treba uputstva“: Kada budete videli ko je ovo otpevao vrištaćete glasno, glasnije
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖