• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Hladna španska supa koja se ne kuva: Ako leti ne jedete gaspaćo, ne znate šta propuštate
Image: 291583971, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Brent Hofacker / Alamy / Alamy / Profimedia

Hladna španska supa koja se ne kuva: Ako leti ne jedete gaspaćo, ne znate šta propuštate

CityMagazine
20.07.2022. 2 min Recepti

Gaspaćo je španska dobro ohlađena supa sa zrelim, svežim paradajzom i drugim sezonskim povrćem koje vam se vrzma po frižideru. Napravite ovo ultimativno osvežavajuće letnje jelo – oduševiće vas aromatičnim ukusom ali najviše činjenicom da ne morate da palite šporet na najavljenih 40 stepeni.

Gaspaćo je klasična hladna španska supa, savršena za sparne letnje dane. Tradicionalno se priprema od svežeg paradajza, krastavaca, crvenog luka i belog luka. Za uspeh ovog recepta za koji ne morate da se kuvate pored ringle je korišćenje svežih sastojaka.

View this post on Instagram

A post shared by scott Riemenschneider (@scottriemo)

Potrebni sastojci:

  • 6 zrelih paradajza, oguljenih i naseckanih
  • 1 glavica crvenog luka, sitno naseckana
  • 1 krastavac, oguljen, bez semenki, naseckan
  • 1 crvena ili zelena paprika, naseckana
  • 2 štapa celera, naseckana
  • 1 do 2 kašike naseckanog svežeg peršuna
  • 2 kašike naseckanog svežeg vlašca
  • 1 češanj belog luka, samleven
  • 240 ml soka od paradajza ili 1 limenka pelata
  • 60 ml crvenog vinskog sirćeta
  • 60 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 1 kašika sveže isceđenog soka od limuna
  • 2 kašičice šećera ili više po ukusu
  • So i sveže mleveni biber po ukusu
  • Po želji za malo jači i puniji ukus: jedna kašičica Vorčester sosa i 6 ili više kapi Tabasko sosa (po ukusu)
View this post on Instagram

A post shared by Andrea Joy (@ajmonzo)

Priprema:

Izmiksajte gaspaćo do željene teksture: Stavite sve sastojke u veliku činiju. Uz pomoć štapnog miksera ili blendera sve sastojke izmiksajte do željene gustine. Preporučljivo je mešati do neke srednje teksture, tako da ostanu poneki komadići, da smesa ne bude skroz glatka – za to je dovoljno mikser upaliti dva do tri puta.

Začinite i ohladite: Prilagodite količinu začina prema ukusu. Stavite u nereaktivnu posudu za skladištenje. (Imajte na umu da je paradajz kiseo). Ohladite nekoliko sati ili preko noći kako bi se ukusi pomešali i proželi.

Prijatno!

Naslovna fotografija: Brent Hofacker / Alamy / Alamy / Profimedia

Oznake:

gaspačohladna supasupa

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Evo zašto što pre treba da pripremite osvežavajući napitak od krastavca
Prethodni

Evo zašto što pre treba da pripremite osvežavajući napitak od krastavca

Kejt Midlton se leti osvežava ovom salatom
Sledeći

Kejt Midlton se leti osvežava ovom salatom

Sledeći
Kejt Midlton se leti osvežava ovom salatom
21.07.2022.

Kejt Midlton se leti osvežava ovom salatom

Prethodni
20.07.2022.

Evo zašto što pre treba da pripremite osvežavajući napitak od krastavca

Evo zašto što pre treba da pripremite osvežavajući napitak od krastavca

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    Božić
    Ceo svet svakog Božića sluša ovu pesmu koju u Srbiji niko nije čuo: Potvrda da ljudskost opstaje
    CityMagazine
    porodica po ugovoru
    Brendan Frejzer u filmu „Porodica po ugovoru” od 15. januara u bioskopima
    CityMagazine
    "Sakati bog", završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    “Sakati bog”, završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    Filip Milosavljević
    domaći film
    Ovo su naši omiljeni regionalni filmovi za 2025: Bolesni roditelji, bizarna istorija i roze ovce
    CityMagazine
    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖