Jedan recept, a dva jela: Kada probate ovako spremljenu boraniju, više je nećete zaobilaziti
Mlada boranija je nešto najukusnije što ovih dana možete da iznesete na trpezu, naravno ako znate da je spremite.
POTREBNO JE:
500 gr boranije,
4 kašike maslinovig ulja,
1 glavica crvenog luka,
100 gr prezli,
200 gr pečuraka,
2 čena belog luka,
0,5 dl belog vina,
1 dl pavlake za kuvanje
so,
biber.
PRIPREMA: Boraniju prokuvajte u ključaloj vodi 5 minuta. Ocedite je. U većem tiganju zagrejte dve kašike ulja i na njemu propržite seckani luk, dodajte seckane pečurke i dinstajte 2 minuta. Dodajte seckani beli luk, posolite i pobiberite. Dodajte boraniju i sve zajedno dinstajte dva minuta. Po želji nalijte malo belog vina. E sada, ako želite da vam ovo bude salata vaše jelo je gotovo, ali ako želite da bude glavno jelo imate još para koraka. Kada se svi ukusi sjedine, dodajte pavlaku za kuvanje i dinstajte još 5 minuta. Sve prespite u pleh, pospite prezlama i parmezanom i pecite u rerni još 15 minuta dok korica ne postane hrskava.
Naslovna fotografija: Shutterstock