Savršeno mekane vazdušaste rolnice sa paradajzom koje će vaši mališani obožavati
Sezona paradajza još uvek traje, a kako su i đaci krenuli u školu, danas vam donosimo recept za savršenu užinu koju svojim mališanima možete spakovati u ranac, u kojoj je glavni sastojak upravo ovo sočno crveno povrće.
Reč je o vazdušasto mekim rolnicama koje se prave od testa sa paradajzom i ukusnog fila od krem sira, koji sva deca obožavaju. Ne samo da su ove rolnice vrlo ukusne, već su i zgodne za jelo, a vašim mališanima pružiće dovoljno energije za aktivne dane ispunjene školskim obavezama. Zato odmah prelazimo na pripremu.
Potrebno je:
- 200 g paradajza
- ½ kašičice suvog kvasca
- 300 g brašna
- 6 strukova mladog luka
- 220 g krem sira
Priprema:
Paradajz operite, isecite na sitno i štapnim blenderom ili mikserom izmiksajte u pire.
Umešajte kvasac, a zatim sipajte smesu u veliku posudu za mešanje.
Dodajte brašno i dobro promešajte lopaticom ili rukama da dobijete glatko testo.
Pokrijte testo i ostavite da odstoji 15 minuta. Nakon toga, ponovo premesite testo, pa ostavite da odstoji još 30 minuta.
Zatim stavite testo na pobrašnjenu radnu površinu i tanko ga razvucite u pravougaonik.
Mladi luk sitno iseckajte i pomešajte sa krem sirom, pa smesu ravnomerno rasporedite preko testa.
Testo uvijte u rolat, pa isecite na komade debljine oko 4 centimetra, pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da odmara još 30 minuta.
Stavite rolnice u posudu za kuvanje na pari, pa ih kuvajte 12 minuta (testo za to vreme treba da naraste).
Zatim zagrejte ulje u tiganju na srednje visokoj temperaturi, pa rolnice pržite sa svake strane po 2, 3 minuta.
Gotove rolnice biće spolja hrskave, a unutra meke. Poslužite ih uz svežu salatu ili jogurt. Prijatno!
Izvor: Aktivni Si
Naslovna fotografija: Shutterstock
No Comment! Be the first one.