• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Džem od šljiva iz rerne

Džem od šljiva iz rerne

CityMagazine
05.09.2022. 1 min Recepti

Ne, niko nema taj luksuz kao naše bake da može da krčka džem 12 sati na šporetu. Ali zato se savremene domaćice dosete raznih načina na koji mogu da spreme domaće proizvode, a da uz šporet ne provedu previše vremena.

Takav je i ovaj recept za džem od šljiva iz rerne.

Savršeno kod ovog recepta je što ne morate da stojite uz šporet i da mešate, već samo poređate šljive i uključite rernu.

Takođe, možete da birate, da li ćete ga praviti sa, ili bez šećera, možete da dodate rum, cimet, ma kakav god ukus volite. Neke domaćice u džem dodaju biber, da bi bio ljutkast, neke majčinu dušicu ili lavandu… Ako volite da eksperimentišete, probajte, samo ne preterujte sa začinima.

Potrebno je:

Sastojci

3 kg šljiva

1 kg šećera, a može i dijetalno, bez šećera

prstohvat soli

po želji začini

Priprema: Operite šljive, prosušite, otvorite ih, izvadite koštice i poređajte se ih u pleh. Malo ih posolite da bi lakše pustile sokove i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Poklopite tepsiju, pecite 30 minuta, zatim skinite poklopac ili foliju, promešajte i ostavite ih u rerni još sat i po. Pred kraj, dodajte šećer i začine. Pecite još 30 minuta. Sipajte u sterilisane tegle i zimnica vam je gotova.

Naslovna fotografija: Shutterstock

Oznake:

džemšljivezimnica

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

IV Belgrade Wine Week od 20. do 25. septembra
Prethodni

IV Belgrade Wine Week od 20. do 25. septembra

Maneštra od bobići: Sirotinjsko jelo koje se u kući Steva Karapandže najčešće jede - ovo je recept
Sledeći

Maneštra od bobići: Sirotinjsko jelo koje se u kući Steva Karapandže najčešće jede – ovo je recept

Sledeći
Maneštra od bobići: Sirotinjsko jelo koje se u kući Steva Karapandže najčešće jede - ovo je recept
06.09.2022.

Maneštra od bobići: Sirotinjsko jelo koje se u kući Steva Karapandže najčešće jede – ovo je recept

Prethodni
05.09.2022.

IV Belgrade Wine Week od 20. do 25. septembra

IV Belgrade Wine Week od 20. do 25. septembra

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    porodica po ugovoru
    Brendan Frejzer u filmu „Porodica po ugovoru” od 15. januara u bioskopima
    CityMagazine
    "Sakati bog", završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    “Sakati bog”, završna knjiga „Malaške knjige Palih“ Stivena Eriksona, u prodaji od 24. decembra
    Filip Milosavljević
    domaći film
    Ovo su naši omiljeni regionalni filmovi za 2025: Bolesni roditelji, bizarna istorija i roze ovce
    CityMagazine
    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine
    8 putnik
    „Kad umrem pevaću, to znam iz iskustva – sveti Petar ima bend, i treba uputstva“: Kada budete videli ko je ovo otpevao vrištaćete glasno, glasnije
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖