• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Džem od šljiva iz rerne

Džem od šljiva iz rerne

CityMagazine
05.09.2022. 1 min Recepti

Ne, niko nema taj luksuz kao naše bake da može da krčka džem 12 sati na šporetu. Ali zato se savremene domaćice dosete raznih načina na koji mogu da spreme domaće proizvode, a da uz šporet ne provedu previše vremena.

Takav je i ovaj recept za džem od šljiva iz rerne.

Savršeno kod ovog recepta je što ne morate da stojite uz šporet i da mešate, već samo poređate šljive i uključite rernu.

Takođe, možete da birate, da li ćete ga praviti sa, ili bez šećera, možete da dodate rum, cimet, ma kakav god ukus volite. Neke domaćice u džem dodaju biber, da bi bio ljutkast, neke majčinu dušicu ili lavandu… Ako volite da eksperimentišete, probajte, samo ne preterujte sa začinima.

Potrebno je:

Sastojci

3 kg šljiva

1 kg šećera, a može i dijetalno, bez šećera

prstohvat soli

po želji začini

Priprema: Operite šljive, prosušite, otvorite ih, izvadite koštice i poređajte se ih u pleh. Malo ih posolite da bi lakše pustile sokove i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Poklopite tepsiju, pecite 30 minuta, zatim skinite poklopac ili foliju, promešajte i ostavite ih u rerni još sat i po. Pred kraj, dodajte šećer i začine. Pecite još 30 minuta. Sipajte u sterilisane tegle i zimnica vam je gotova.

Naslovna fotografija: Shutterstock

Oznake:

džemšljivezimnica

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

IV Belgrade Wine Week od 20. do 25. septembra
Prethodni

IV Belgrade Wine Week od 20. do 25. septembra

Maneštra od bobići: Sirotinjsko jelo koje se u kući Steva Karapandže najčešće jede - ovo je recept
Sledeći

Maneštra od bobići: Sirotinjsko jelo koje se u kući Steva Karapandže najčešće jede – ovo je recept

Sledeći
Maneštra od bobići: Sirotinjsko jelo koje se u kući Steva Karapandže najčešće jede - ovo je recept
06.09.2022.

Maneštra od bobići: Sirotinjsko jelo koje se u kući Steva Karapandže najčešće jede – ovo je recept

Prethodni
05.09.2022.

IV Belgrade Wine Week od 20. do 25. septembra

IV Belgrade Wine Week od 20. do 25. septembra

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    MMF
    Zoster ponovo na MMF-u: Nedelja koja ne liči na kraj festivala
    CityMagazine
    exit
    Organizatori EXIT festivala povodom izjave gradonačelnika Novog Sada: „Jedina politička zloupotreba je pokušaj cenzure i gušenja Exita“
    CityMagazine
    arlemm
    Otvaraju se vrata muzičkog Makonda u Arilju – počinje festival ARLEMM
    CityMagazine
    čedomir petrović
    Čedomir Petrović u seriji “Vruć vetar” je tumačio lik kog smo zaboravili – a čiji izum bi nam danas itekako dobro došao
    CityMagazine
    film
    Žarko Laušević i Branslav Lečić glume u ovom filmu, ali kad budete videli kako su potpisani na špici ništa vam neće biti jasno: Ostvarenje koje već 30 godina zabavlja filmofile
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖