• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle

Džem od šljiva iz rerne

CityMagazine
05.09.2022. One Min Read Recepti

Ne, niko nema taj luksuz kao naše bake da može da krčka džem 12 sati na šporetu. Ali zato se savremene domaćice dosete raznih načina na koji mogu da spreme domaće proizvode, a da uz šporet ne provedu previše vremena.

Takav je i ovaj recept za džem od šljiva iz rerne.

Savršeno kod ovog recepta je što ne morate da stojite uz šporet i da mešate, već samo poređate šljive i uključite rernu.

Povezani članci

Dutch Baby: Slasna palačinka iz rerne koja se brzo pravi i još brže pojede

Koliko soli je potrebno za pripremu kiselog kupusa?

Takođe, možete da birate, da li ćete ga praviti sa, ili bez šećera, možete da dodate rum, cimet, ma kakav god ukus volite. Neke domaćice u džem dodaju biber, da bi bio ljutkast, neke majčinu dušicu ili lavandu… Ako volite da eksperimentišete, probajte, samo ne preterujte sa začinima.

Potrebno je:

Sastojci

3 kg šljiva

1 kg šećera, a može i dijetalno, bez šećera

prstohvat soli

po želji začini

Priprema: Operite šljive, prosušite, otvorite ih, izvadite koštice i poređajte se ih u pleh. Malo ih posolite da bi lakše pustile sokove i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Poklopite tepsiju, pecite 30 minuta, zatim skinite poklopac ili foliju, promešajte i ostavite ih u rerni još sat i po. Pred kraj, dodajte šećer i začine. Pecite još 30 minuta. Sipajte u sterilisane tegle i zimnica vam je gotova.

Naslovna fotografija: Shutterstock

Tags:

džemšljivezimnica

Povezani članci

Najsmešniji i najtačniji recept za karbonaru: „Zbog struganih peta iz kesice Venecija tone od muke“

Piroške sa sirom

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

IV Belgrade Wine Week od 20. do 25. septembra

Next

Maneštra od bobići: Sirotinjsko jelo koje se u kući Steva Karapandže najčešće jede – ovo je recept

Next
06.09.2022.

Maneštra od bobići: Sirotinjsko jelo koje se u kući Steva Karapandže najčešće jede – ovo je recept

Previews
05.09.2022.

IV Belgrade Wine Week od 20. do 25. septembra

Najnovije

tejlor svift
Mnogi filmovi promenili datum premijere jer nisu smeli da „stanu na crtu“ Tejlor Svift
Filip Milosavljević
BitefArtCafe otvara dvadeset treću sezonu
CityMagazine
Heroji iz različitih univerzuma na istom zadatku: „Fleš i Zagor – Sekira i munja“
Filip Milosavljević
Vikend preporuke 29.9-1.10.
CityMagazine
Magija trube na 39. Beogradskom džez festivalu
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sport
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖