• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Kada vidite recept za ovo slatko od šljiva, rešićete da ipak ostavite koju teglu zimnice

Kada vidite recept za ovo slatko od šljiva, rešićete da ipak ostavite koju teglu zimnice

CityMagazine
24.08.2022. 2 min Recepti

Kuvanje zimnice nekada je bilo imperativ u ovo doba godine, a danas je malo ko sprema. Ipak, ako uzmete u obzir da tačno znate šta ste stavili u teglu, a i da u prodavnici ne možete da pronađete neke zanimljive kombinacije, možda ipak rešite da skuvate baš vaš džem. Imamo dva zanimljiva recepta.

Slatko od šljiva sa bademima

POTREBNO JE:

kg poluzrelih šljiva,

kg šećera,

šipka vanile,

sok od 1 limuna,

100 g oljuštenih badema,

krečna voda.

PRIPREMA: Oljuštite šljive i stavite ih u krečnu vodu da odstoje sat-dva. Očistite ih od koštica i ostavite da se ocede i napunite obarenim bademima. Stavite šećer u šerpu, nalijte ga vodom, pa kuvajte i skidajte penu sa površine. Kad je šećer dovoljno ukuvan, spustite šljive. Kuvajte dok ne vidite da sa kašike kojom zahvatite sok ne curi mlaz nego kaplju po dve-tri kapi. Na pet minuta pre završetka kuvanja spustite u šerpu šipku vanile i sok od jednog limuna. Skinite šerpu sa ringle, pokrijte je čistom pokvašenom krpom, pa ostavite da se hladi 24 sata. Tada razlijte slatko u tegle, pazeći da uvek ostane sok iznad šljiva.

Kada vidite recept za ovo slatko od šljiva, rešićete da ipak ostavite koju teglu zimnice

Džem od breskvi i đumbira

POTREBNO JE:

10 većih breskvi, 

2 cm korena svežeg đumbira, 

500 g šećera,

0,5 dl ekstrakta ruma, 

0,5 dl vode,

sok od limuna.

PRIPREMA: Breskve iseckajte. Deo ispasirajte u blenderu, a deo ostavite u kockicama. Narendajte đumbir. U široki i duboki lonac stavite vodu, rum i sok od limuna, zagrejte skoro do vrenja, pa smanjite i dodajte šećer. Kad se šećer otopi i počne da peni dodajte breskve izrezane na kockice, prokuvajte deset minuta, pa dodajte propasirane breskve i đumbir. Kuvajte na laganoj vatri 2 do 3 sata, u zavisnosti koliko gust džem želite. Ulijte džem u tegle koje ste prethodno zagrejali u rerni na 100 stepeni oko 20 minuta. Okrenite ih vruće naopako na deset minuta da se vakumiraju.

Naslovna fotografija: Shutterstock

Oznake:

breskvedžemšljivezimnica

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Septembar u znaku dobre hrane, vina i karnevala
Prethodni

Septembar u znaku dobre hrane, vina i karnevala

Imamo recept za džem od grožđa i savršen je
Sledeći

Imamo recept za džem od grožđa i savršen je

Sledeći
Imamo recept za džem od grožđa i savršen je
25.08.2022.

Imamo recept za džem od grožđa i savršen je

Prethodni
23.08.2022.

Septembar u znaku dobre hrane, vina i karnevala

Septembar u znaku dobre hrane, vina i karnevala

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    štrumpfovi
    „Štrumpfovi – veliki film“ vodi u nezaboravnu avanturu
    CityMagazine
    ivan tokin
    Najzrelije Tokinovo delo – „Crna noć nada mnom i zvezdano nebo u meni” u prodaji od 10. jula
    CityMagazine
    metal
    Ovo je 5 najvrelijih metal koncerata u Srbiji ovog leta – čak i za one koji inače ne slušaju ovu vrstu muzike
    Miloš Dašić
    United Media ponovo na Pulskom filmskom festivalu: Podrška kreativnosti, autorima i najboljem regionalnom filmu
    United Media ponovo na Pulskom filmskom festivalu: Podrška kreativnosti, autorima i najboljem regionalnom filmu
    CityMagazine
    biblioteka cenzora knjiga
    „Biblioteka cenzora knjiga“: (S)misli svojom glavom
    Filip Milosavljević

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖