Mudra Art Cuisine: Senzacionalno kulinarsko putovanje
Unikatan i uzbudljiv u svakom detalju, sasvim drugačiji od celokupne gastro ponude prestonice, sasvim nov restoran Mudra Art Cuisine modernom gastronomskom iskustvu dodaje sasvim novu dimenziju kroz skladan i suptilan spoj sa probranim umetničkim programom.
U idiličnom okruženju nadomak šetališta pored Dunava, ispod šarmantnog starog dela Zemuna, na repertoaru ovog restorana dešavaće se niz zanimljivih umetničkih kreacija: četvrtkom je planiran nastup kamernog orkestra sa dirigentom, petkom večeri klasične i savremene poezije, pozorišne predstave subotom uveče, a tokom nedeljnog branča biće to fine džez note.
Naravno, ovako bogat program i te kako prati inspirativna kuhinja iza koje stoji mlad tim koji predvode Alekandar Karakaš kao glavni šef, te Kristina Radosavljević kao pastry chef.
Sve se dešava u diskretno elegantnom prostoru, efektno oslikanih zidova koji nagoveštavaju pomenuti umetnički senzibilitet, uz sjajnu selekciju vina koja podjednako široko pokriva i Srbiju i region, kao i svetske meridijane. Sve što smo probali zaslužuje posebnu pažnju od volšebno servirane uvodne selekcije peciva preko svakog od savršenih maštovito posluženih gangova.
Kraba sa supom od rotkvice i crvene jabuke skladan je uvod u Mudrin artistički gourmet univerzum, prefinjeno servirana u formi malog umetničkog dela harmonično prožima arome mora i kopna. Kao fini prelaz ka intenzivnijim ukusima stiže Iznenađenje u vidu neobično sečene marinirane cvekle sa aromatičnim kozjim sirom ukrašenim orahom.
Senzacionalno kulinarsko putovanje nastavlja se novim susretom koji donosi elegantnu rapsodiju aroma i tekstura: Sen Žak školjke sa lucidnim taljatelama od celera u sosu od crvene pomorandže stvaraju nov vatromet senzacija za sva čula.
Pozorišna predstava, čuvene Zagonetne varijacije, smisleno je postavljena u prostor isped šanka i svojim intrigantnim dijalogom neobično skladno prati ritam servisa. Ovo je zaista prvi put viđeno na ovim prostorima, a sve je izvedeno sa pravom merom, uz savršen tajming, te je svakom doživljaju, i teatarskom i gastronomskom, posvećena dužna pažnja.
Kulminacija stiže kroz ubedljiv teleći ragu sa bešamel sosom prekriven atraktivnim čipsom od celera, dok se na sceni približavamo raspletu. Kada stigne neočekivano dramsko razrešenje u istoimenom odeljku, pred goste stiže kreativna kreacija od pistaća, maštovito svedena i raskošno ukusna.
Za sam kraj ostaju petit fours, slatki pozdravi iz kuhinje, da sasvim oblože nepca slatkim nijansama. Svaki sled pažljivo je uparen sa vinima, servis je besprekoran, te ostaje zasta samo da se prepustite kompletnom i kompleksnom uživanju.
Veliki aplauz s pravom je sačekao glavne aktere, sa jedne strane mladu i kreativnu ekipu iz kuhinje, a odmah zatim glumce i režisera. Inače, program u Mudri potpisuju reditelji Milan Nešković i Jana Maričić, a među izvođačima programa su poznati glumci Nebojša Milovanović, Marko Marković, Branislav Jerković, dirigent Stefan Zekić, muzičari Jasna Jovićević, Milan Šumenković i mnogi drugi.
Mudra je mesto u kome se od gostiju očekuje da se ponovo zaljube, u sebe i u svet oko sebe. Hrabra i neobična misija u kojoj prvi koraci deluju vrlo sigurno, veoma maštovito i razigrano. Obavezno (p)osetite sve varijacije ovog sasvim jedinstvenog restorana kome ponajbolje pristaje odrednica fine & art dining.
Kej oslobođenja 59, Zemun
011 2610022