• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Fotografija: V. Matthiesen / Shutterstock

Šta je mostarska pica i kako se priprema: Ovaj TikToker zna tajni sastojak

CityMagazine
10.03.2023. One Min Read Recepti

Možda ste se zamislili nad pitanjem iz naslova, i pitate se po čemu se izdvaja ova pica. Odgovore su nam dali frontmen grupe Zoster, rođeni Mostarac Mario Knezović i popularni kuvar s TikToka i Instagrama Neno Svjetlanović, koji je na svom profilu Neno Cooks objavio video snimak u kojem su sve objasnili. Ne samo objasnili, nego i napravili i ispekli.

Verovatno ste nestrpljivi pa ćemo skratiti priču. Ono što je ključna razlika između uobičajene pice i one mostarske, je „ilegalni namaz“ koji se služi uz nju.

„Mostar i okolina, jedina regija na Balkanu u kojoj vam, kada naručite picu u restoranu, uz nju obično posluže ilegalni namaz”, otkrio je Neno uz objavu na Instagramu, misleći na majonez, a napisao je i recept, koji možete da sačuvate, ako vam se svidi ono što vidite u snimku, a verujemo da hoće.

Povezani članci

Supa se jela samo u gradu, hleb je bio gnjecav, a gibanica kojom se hvalimo nije naša: Istorija srpske hrane od A do Š

Ljubica Komlenić, kuvarica koja se brine o Đokovićevoj ishrani: Evo u čemu je tajna Novakovih proteina

Sastojci za 4 pice:

620 g brašna (tip550)
380 ml vode
5 g instant kvasac
20 ml maslinovog ulja
11 g soli
7 g meda

Umak:

3 čena belog luka
1 konzerva pelata
1 kašičica maslinovog ulja
so

View this post on Instagram

A post shared by Neno Svjetlanovic (@nenocooks)

Izvor: slobodnadalmacija.hr

Tags:

mostarmostarska picapicatiktokzoster

Povezani članci

Ludo testo i domaći kremić od brašna: Recepti iz devedesetih zbog kojih nam se i danas obrće želudac

Ovo je lista najgorih jela na svetu: Pihtija nema, ali tu je jedno jelo koje ste možda i probali

Share Article

Follow Me Written By

CityMagazine

Ostali članci

Previous

Mudra Art Cuisine: Senzacionalno kulinarsko putovanje

Next

Omiljeni kolačići detinjstva pripremljeni u vašoj kuhinji: Kako da napravite domaće mančmelou kolačiće?

Next
12.03.2023.

Omiljeni kolačići detinjstva pripremljeni u vašoj kuhinji: Kako da napravite domaće mančmelou kolačiće?

Previews
07.03.2023.

Mudra Art Cuisine: Senzacionalno kulinarsko putovanje

Najnovije

Nataleé objavila novi singl „Rolam“ i spot,najavljujući novu eru zvuka
CityMagazine
Novi film Vesa Andersona „Asteroid City“ spaja sjajnu glumačku ekipu i vanzemaljce
Filip Milosavljević
Evrovizijski portal o Letu 3: Valjda neće poneti iskorišćene čepove iz rektuma u Liverpul
CityMagazine
Vreme je za okršaj sa demonima: Rasel Krou u ulozi Papinog egzorciste
CityMagazine
„Rezerva“ – memoari princa Harija uskoro u prodaji
Promo

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖