• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Type and hit Enter to search

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
Priprema kolača foto: thitiya botter / Alamy / Alamy / Profimedia

Omiljeni kolačići detinjstva pripremljeni u vašoj kuhinji: Kako da napravite domaće mančmelou kolačiće?

Marija Ćirjak
12.03.2023. 2 Mins Read Recepti

Jedna od najukusnijih poslastica detinjstva jeste čuveni mančmelou. Ukoliko ste ljubitelj, iznenadiće vas kakav ukus mogu da imaju domaći mančmelou kolačići.

Da li se slaže sa standardnim primerom koji kupujemo u prodavnicama već dugo vremena, ili je čak bolje, proverite sami!

Gastroblogerka Tatjana Pastuović Klaić vredno i marljivo je radila na receptu za kolač kod koga ne možete omanuti, piše vecernji.hr.

Povezani članci

Imamo originalni recept za bolonjeze sos

Umesto hleba spremite jogurt ili balon lepinje

Sastojci za biskvite:

  • 200 g brašna
  • 1 kašičica kakaa
  • prstohvat soli
  • 50 g šećera
  • polovina kašičice praška za pecivo
  • četvrtina kašičice sode bikarbone
  • četvrtina kašičice cimeta
  • 1 jaje
  • 100 g putera

Sastojci za penu od belanca:

  • 60 ml vode
  • 1 kašika meda
  • 160 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 10 g želatina u prahu + 2 kašike vode
  • 2 belanca
  • prstohvat soli

Za čokladnu glazuru:

  • 200 g crne čokolade
  • 4 kašike ulja

Priprema:

Od sastojaka za biskvit umesite testo, formirajte ga u loptu, zatim umotajte u prozirnu foliju i ostavite u frižider najmanje sat, ili preko noći. Zagrejte rernu na 190 stepeni. Dva lista papira za pečenje postavite preko tepsije. Radnu površinu lagano pospite brašnom i ohlađeno testo razvaljajte u veoma tanak sloj. Malim okruglim kalupom oblikujte krugove prečnika 4 centimetara i stavite ih u zagrejanu rernu da se peku 8-10 minuta na 190 stepeni.

Dok se biskviti hlade, pomešajte želatin sa dve kašike vode i ostavite desetak minuta da novonastala smesa nabubri. U šerpi zagrejte 60 ml vode, dodajte med, vanilin šećer i 80 g šećera. Kuvajte na jakoj vatri dok ne proključa, a zatim smanjite vatru i nastavite da kuvate još neko kraće vreme, dok se na površini ne stvore mehurići. Kada dobijete sirup, sklonite ga sa ringle i pomešajte ga sa pripremljenim želatinom. Dok se sirup kuva, belanca posolite i umutite, zatim dodajte preostali šećer i nastavite da mutite. U belanca, uz neprekidno mešanje, polako u tankom mlazu dodajte pripremljeni sirup i mešajte dok se ne sjedini sve u čvrstu penu. Napunite kesu za pecivo smesom od belanca i u sredinu svakog keksa istisnite malo smese. Ostavite punjene kolačiće da se osuše na sobnoj temeperaturi 1-2 sata. Pripremite glazuru – čokoladu izlomite na manje komade, istopite na pari ili u mikrotalasnoj, pa dodajte ulje i dobro promešajte. Umačite jedan po jedan kolačić i čokoladu stavite na rešetku da se ocedi, a zatim prebacite u pleh obložen papirom za pečenje i ostavite na hladnijem mestu da se čokolada stegne.

Poslužite ohlađene domaće mančemolu kolačiće i uživajte sa svojim prijateljima!

Izvor: vecernji.hr

Foto: profimedia.rs

Tags:

mančmelourecept

Povezani članci

Nutela pahuljica je viralni recept od 2 sastojka kojem nije odolela ni Ana Ivanović

Ovaj zastrašujući recept kruži internetom: Kako da od litre mleka dobijete kilogram sira

Share Article

Follow Me Written By

Marija Ćirjak

Ostali članci

Previous

Šta je mostarska pica i kako se priprema: Ovaj TikToker zna tajni sastojak

Next

Recept za švedske ćuftice sa pire krompirom

Next
12.03.2023.

Recept za švedske ćuftice sa pire krompirom

Previews
10.03.2023.

Šta je mostarska pica i kako se priprema: Ovaj TikToker zna tajni sastojak

Najnovije

Ljubičice za City: Trudimo da naša muzika ne postane deo nečega u šta ne verujemo
Miloš Dašić
Gledamo ga u seriji „Južni vetar“, znaju ga dobro i stranci, a tek da vidite kakva mu je legenda ćale
CityMagazine
Od malih klubova do stadiona širom sveta: Najveći gitarski rif ovog veka slavi 20. rođendan
Miloš Dašić
Ko su Marvelovi „Čuvari galaksije“ čiji treći nastavak stiže u bioskope 4. maja?
CityMagazine
Film Dejvida Kronenberga „Zločini budućnosti“ stigao u naše bioskope
CityMagazine

PopKultura

  • Pozorište
  • Muzika
  • Knjige/Stripovi
  • Intervjui
  • Fotografija
  • Film/TV
  • Art

Moda i lepota

  • Trend
  • Moda
  • Lepota
  • Dom i dizajn

Scena

  • Zabava
  • Poznati
  • Flešbek
  • Društvene Mreže
  • Aktuelno

Gastro

  • Restorani
  • Recepti
  • Kafići
  • Gourmet
  • Lifestyle
  • Zdravlje
  • Sex
  • Putovanja
  • Automobili

Vodič

  • Tribine
  • Stand-up
  • Sajmovi
  • Predstave
  • Pozorište
  • Konferencije
  • Koncerti
  • Književne večeri
  • Izložbe
  • Humanitarni događaj
  • Festivali
  • Clubbing
  • Bioskop
  • Kontakti
  • Uslovi korišćenja
  • Pravila privatnosti
  • Kolačići

Pratite City

Youtube Facebook Twitter Instagram

Prijavi se na newsletter

Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

✖