• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Mudra Art Cuisine: Senzacionalno kulinarsko putovanje
Foto: Wizard Media Promo

Mudra Art Cuisine: Senzacionalno kulinarsko putovanje

Peđa Kresojević
07.03.2023. 3 min Restorani

Unikatan i uzbudljiv u svakom detalju, sasvim drugačiji od celokupne gastro ponude prestonice, sasvim nov restoran Mudra Art Cuisine modernom gastronomskom iskustvu dodaje sasvim novu dimenziju kroz skladan i suptilan spoj sa probranim umetničkim programom.

U idiličnom okruženju nadomak šetališta pored Dunava, ispod šarmantnog starog dela Zemuna, na repertoaru ovog restorana dešavaće se niz zanimljivih umetničkih kreacija: četvrtkom je planiran nastup kamernog orkestra sa dirigentom, petkom večeri klasične i savremene poezije, pozorišne predstave subotom uveče, a tokom nedeljnog branča biće to fine džez note.

Naravno, ovako bogat program i te kako prati inspirativna kuhinja iza koje stoji mlad tim koji predvode Alekandar Karakaš kao glavni šef, te Kristina Radosavljević kao pastry chef.

Mudra Art Cuisine: Senzacionalno kulinarsko putovanje
Foto: Wizard Media Promo

Sve se dešava u diskretno elegantnom prostoru, efektno oslikanih zidova koji nagoveštavaju pomenuti umetnički senzibilitet, uz sjajnu selekciju vina koja podjednako široko pokriva i Srbiju i region, kao i svetske meridijane. Sve što smo probali zaslužuje posebnu pažnju od volšebno servirane uvodne selekcije peciva preko svakog od savršenih maštovito posluženih gangova.

Kraba sa supom od rotkvice i crvene jabuke skladan je uvod u Mudrin artistički gourmet univerzum, prefinjeno servirana u formi malog umetničkog dela harmonično prožima arome mora i kopna. Kao fini prelaz ka intenzivnijim ukusima stiže Iznenađenje u vidu neobično sečene marinirane cvekle sa aromatičnim kozjim sirom ukrašenim orahom.

Senzacionalno kulinarsko putovanje nastavlja se novim susretom koji donosi elegantnu rapsodiju aroma i tekstura: Sen Žak školjke sa lucidnim taljatelama od celera u sosu od crvene pomorandže stvaraju nov vatromet senzacija za sva čula.

Mudra Art Cuisine: Senzacionalno kulinarsko putovanje
Foto: Wizard Media Promo

Pozorišna predstava, čuvene Zagonetne varijacije, smisleno je postavljena u prostor isped šanka i svojim intrigantnim dijalogom neobično skladno prati ritam servisa. Ovo je zaista prvi put viđeno na ovim prostorima, a sve je izvedeno sa pravom merom, uz savršen tajming, te je svakom doživljaju, i teatarskom i gastronomskom, posvećena dužna pažnja.

Kulminacija stiže kroz ubedljiv teleći ragu sa bešamel sosom prekriven atraktivnim čipsom od celera, dok se na sceni približavamo raspletu. Kada stigne neočekivano dramsko razrešenje u istoimenom odeljku, pred goste stiže kreativna kreacija od pistaća, maštovito svedena i raskošno ukusna.

Za sam kraj ostaju petit fours, slatki pozdravi iz kuhinje, da sasvim oblože nepca slatkim nijansama. Svaki sled pažljivo je uparen sa vinima, servis je besprekoran, te ostaje zasta samo da se prepustite kompletnom i kompleksnom uživanju.

Mudra Art Cuisine: Senzacionalno kulinarsko putovanje
Foto: Wizard Media Promo

Veliki aplauz s pravom je sačekao glavne aktere, sa jedne strane mladu i kreativnu ekipu iz kuhinje, a odmah zatim glumce i režisera. Inače, program u Mudri potpisuju reditelji Milan Nešković i Jana Maričić, a među izvođačima programa su poznati glumci Nebojša Milovanović, Marko Marković, Branislav Jerković, dirigent Stefan Zekić, muzičari Jasna Jovićević, Milan Šumenković i mnogi drugi.

Mudra je mesto u kome se od gostiju očekuje da se ponovo zaljube, u sebe i u svet oko sebe. Hrabra i neobična misija u kojoj prvi koraci deluju vrlo sigurno, veoma maštovito i razigrano. Obavezno (p)osetite sve varijacije ovog sasvim jedinstvenog restorana kome ponajbolje pristaje odrednica fine & art dining.

Kej oslobođenja 59, Zemun

011 2610022

www.mudraartcuisine.com

Oznake:

internacionalna kuhinjamudra art cuisine

Podeli

Zaprati Autor

Peđa Kresojević

U ozbiljnim godinama otkrio da ume i ponešto da napiše o njima. Veruje da je obišao skoro sve restorane u Beogradu i Novom Sadu, i još neke po Srbiji, i o skoro svakom od njih pisao, u City Magazinu (sada i ubuduće), časopisu Vino & Fino i Yellow Cabu (nekada). Inače ne ume da kuva, ali voli da konzumira i proba. Ima diplomu Mašinskog fakulteta s kojim nema baš nikakve veze, osim činjenice da je solidan deo života, makar formalno, bio tamo. Bavio se trgovinom, ušao u svet knjiga i muzike i ostao tu. Voli da istražuje i pomera granice, daje prednost inovacijama u odnosu na klasiku, spreman da svim srcem podrži posvećenost i lični pečat u restoranima, i životu. Omiljeno jelo – neka nova kombinacija i neka nova kuhinja koju još nije probao.Gastro urednik i menadžer distribucije City magazina.

Ostali članci

rizik od raka
Prethodni

Nahranite vaš mozak: Evo koje namirnice bi trebalo da doručkujete ukoliko želite da poboljšate pamćenje i koncentraciju

Šta je mostarska pica i kako se priprema: Ovaj TikToker zna tajni sastojak
Sledeći

Šta je mostarska pica i kako se priprema: Ovaj TikToker zna tajni sastojak

Sledeći
Šta je mostarska pica i kako se priprema: Ovaj TikToker zna tajni sastojak
10.03.2023.

Šta je mostarska pica i kako se priprema: Ovaj TikToker zna tajni sastojak

Prethodni
07.03.2023.

Nahranite vaš mozak: Evo koje namirnice bi trebalo da doručkujete ukoliko želite da poboljšate pamćenje i koncentraciju

rizik od raka

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    beograd
    „Doviđenja iz Beograda, iz Jugoslavije“: Pre 40 godina, ceo svet je čuo pesmu koja se i danas voli i peva na studentskim protestima
    CityMagazine
    Vlada Divljan
    Vlada Divljan je napisao kultni narodnjak iz 80-ih godina koji sigurno znate: “Uzeo sam flašu rakije, pijuckao i polako ulazio u patetično stanje”
    CityMagazine
    Bob Geldof: Hrabro irsko srce, lice starozavetnog proroka, energija mladića
    Bob Geldof: Hrabro irsko srce, lice starozavetnog proroka, energija mladića
    CityMagazine
    EXIT otvoren uz "Freed from Desire" i snažnu poruku Gale: "Pumpaj bre!"
    EXIT otvoren uz “Freed from Desire” i snažnu poruku Gale: “Pumpaj bre!”
    CityMagazine
    Supermen
    Gledao sam novog Supermena, i postoji jedan detalj koji se Srbima možda neće dopasti
    Miloš Dašić

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖