• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Džem od kajsija iz zamrzivača: Spreman za tili čas, a niko mu ne može odoleti
Foto: Rimma Bondarenko / Alamy / Alamy / Profimedia

Džem od kajsija iz zamrzivača: Spreman za tili čas, a niko mu ne može odoleti

CityMagazine
04.07.2023. 1 min Recepti

Jun i jul su meseci kajsija, a ukoliko ste ljubitelj domaćeg džema od kajsija, recept koji vam donosimo u nastavku – oduševiće vas.

Idealan za pravljenje kolača, najbolje kiflice su upravo sa džemom od kajsija.

Bilo da se odlučite za pripremu džema ili pekmeza, bitno je da birate zdrave i zrele plodove.

Sastojci:

1 kilogram kajsija

500 gr šećera

Prirpema:

Kajsije je dovoljno da izvadite iz zamrzivača 8 sati pre nego što počnete da kuvate džem. Potom ih stavite u šerpu sa šećerom i pustila da se kajsije i šećer otope.

Kada se sve otopi promešati i staviti na jaku vatru uz neprekidno mešanje. Džem je gotov kada ostane trag po dnu šerpe.

Količina šećera zavisi od vas – neko voli manje slađe neko više. Bitno je da ga kuvate na najjačoj vatri i iz više puta sa manjom količinom kajsija da bi ostala svetla boja kajsije.

Uživajte u džemu!

Oznake:

džemkajsije

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Na listi 150 najlegendarnijih restorana na svetu, jedan je iz Beograda
Prethodni

Na listi 150 najlegendarnijih restorana na svetu, jedan je iz Beograda

Prestanite da kucate u lubenice: ovo su tri prava načina kako da izaberete zrelu i sočnu voćku
Sledeći

Prestanite da kucate u lubenice: ovo su tri prava načina kako da izaberete zrelu i sočnu voćku

Sledeći
Prestanite da kucate u lubenice: ovo su tri prava načina kako da izaberete zrelu i sočnu voćku
05.07.2023.

Prestanite da kucate u lubenice: ovo su tri prava načina kako da izaberete zrelu i sočnu voćku

Prethodni
30.06.2023.

Na listi 150 najlegendarnijih restorana na svetu, jedan je iz Beograda

Na listi 150 najlegendarnijih restorana na svetu, jedan je iz Beograda

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖