Domaći tartar sos za savršeno jelo s ribom
Danas ti predstavljamo fantastičan recept za domaći tartar umak, idealan prilog uz jela s ribom. Ovaj umak je tako višenamenski da ćeš ga zavoljeti!
Možeš ga kombinovati s prženim lignjama, pečenim srdelicama, koristiti kao namaz za sendviče ili ga poslužiti uz pohano meso.
S nama su odlično išli pohani pileći fileti s malo tartara, ali i prženi luk!
Ne zaboravimo ni pržene krumpiriće koji se sjajno slažu s tartar umakom. Iako smo predložili pržene ili pohane namirnice, s vremena na vreme možemo si priuštiti ta slasna zadovoljstva!
Zato ti predlažemo da napraviš svoj domaći tartar umak i uživaš u njemu nekoliko dana. Sve potrebne namirnice su lako dostupne, a priprema je jednostavna!
Sastojci za tartar umak:
200 ml majoneze
5-6 kiselih krastavaca (presečenih na 4 dela i isečenih na trakice)
1 kašika kapara
1 kašika sitno rendanog belog luka
so i biber po ukusu
2 kašike limunovog soka
1 kašika sitno seckanog svežeg peršuna
1 kašičica senfa
Priprema:
U posudi (najbolje staklenoj u kojoj ćeš čuvati tartar) pomešaj majonezu, kisele krastavce, kapare, rendani beli luk, so, biber, limunov sok, seckani sveži peršun i senf.
Posoli i pobiberi po želji. Ako voliš kiselkastiji ukus, dodaj kašičicu tečnosti od kiselih krastavaca.
Posluži uz svoje omiljeno jelo koje inače jedeš s tartarom i to je to! Ovako pripremljen tartar umak može stajati u frižideru nekoliko dana.
Pripremi ovaj neodoljivi domaći tartar umak i oduševi sebe i svoje goste. Uživaj u savršenom spoju ribe i tartara, i dozvoli da tvoje nepce bude očarano ovim gurmanskim užitkom!