• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Evo zašto iskusne domaćice savetuju svima da treba da zamrznu brašno
Foto: Luka / ImageSource / Profimedia

Evo zašto iskusne domaćice savetuju svima da treba da zamrznu brašno

Ivona Dubičanin
31.08.2023. 1 min Ishrana

Brašno se koristi i u kuvanju i u pečenju te je neverovatno svestrana namirnica. Neki brašno ostavljaju u kuhinjskom ormariću baš kao što su ga kupili u supermarketu, u papirnatoj ambalaži. Drugi ga stavljaju u neku staklenu ili limenu teglicu, u plastičnu posudu sa čvrstim poklopcem.

Brašno bi trebalo čuvati na hladnom i suvom mestu, pa, da li je kuhinjski ormar najbolje mesto? Ne baš.

Većina stručnjaka tvrdi da je najbolje brašno držati u zamrzivaču. Pre toga ga je potrebno prebaciti u hermetički zatvorenu posudu, jer se papirna ambalaža može pokvasiti, te se brašno može pokvariti.

I ne brinite – brašno se neće stvrdnuti u zamrzivaču, jer ne drži vlagu! A evo i koje su prednosti ovakvog skladištenja:

Pre svega, brašnu ovako produžavate rok trajanja, što je posebno važno ako koristite u kuvanju neka druga vrsta brašna, sem pšeničnog, koja često traju veoma kratko i brzo užegnu. Takođe, različiti insketi ili gamad ne mogu da kontaminiraju brašno ako je ono zamrznuto.

Imajte na umu da pre nego što upotrebite brašno iz zamrzivača, uvek treba da ga dovedete na sobnu temperaturu. Dakle, izvadite ga nekoliko sati pre upotrebe iz zamrzivača.

BONUS VIDEO:

Oznake:

brašnozamrznuta hrana

Podeli

Zaprati Autor

Ivona Dubičanin

Ostali članci

Koliko seksa je previše?
Prethodni

Koliko seksa je previše?

Pinđur: Recept koji će vam tražiti
Sledeći

Pinđur: Recept koji će vam tražiti

Sledeći
Pinđur: Recept koji će vam tražiti
31.08.2023.

Pinđur: Recept koji će vam tražiti

Prethodni
31.08.2023.

Koliko seksa je previše?

Koliko seksa je previše?

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖