• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
"Torta sa čokoladom i crnim vinom" je čista dekadencija
Pita sa čokoladom i vinom, foto: Shutterstock

“Torta sa čokoladom i crnim vinom” je čista dekadencija

CityMagazine
24.10.2023. 2 min Recepti

Iako obično ne osećam posebnu želju za klasičnim komadom pite od jabuka ili bundeve, postoji jedan ukus pite za koji ću uvek reći “da”: pita sa kremom od čokolade. Tako da kad sam naišala na ovaj recept za čokoladnu krem tortu sa alkoholom – napravljenu sa celom flašom vina – znala sam da moram da je isprobam, piše novinarka The Kitchn, Moli Alen.

Na prvi pogled, nije delovalo izvodljivo staviti celu bocu crnog vina u pitu – ali ovaj recept me je ubedio u suprotno. Spaja crno vino i čokoladu na predivan način, stvarajući raskošnu tortu sa kremom od čokolade sa odraslom notom koja je savršena za svaku večeru.

Kako napraviti čokoladnu tortu sa vinom:

Za pripremu korice, zagrejte rernu na 163°C. Pomešajte mrvice čokoladnih keksića, puter, šećer i so, i prenesite ih u kalup za pitu. Prstima utisnite smesu u dno i ivice kalupa i pecite koru 16 do 18 minuta. Ostavite da se potpuno ohladi.

U srednjoj šerpi, pomešajte skrob i 1 i 1/4 šolje šećera. Polako dodajte vino i kuvajte na srednjoj temperaturi dok smesa ne proključa i zgusne se, neprestano mešajući. Dodajte iseckanu čokoladu, puter i prstohvat soli.

Prebacite fil na ohlađenu koru od keksa i ostavite da se hladi u frižideru najmanje četiri sata.

Depresivna torta: Nema jeftinije poslastice, a za pripremu vam treba 10 minuta

Pre serviranja, umutite slatku pavlaku i preostali šećer u posudi za mikser sa nastavkom za mućenje. Mutite dok se ne stvore mekani vrhovi i prelijte tortu umućenom slatkom pavlakom. Možete da prelijete mrvama čokolade, ili topljenom čokoladom, ako želite.

Moja iskrena recenzija čokoladne torte sa vinom u boci:

Ova torta je bila iznenađujuće laka za pripremu. Kora od čokoladnih keksića se brzo sprema i lepo se ispekla. Međutim, morala sam da je ostavim u rerni pet minuta duže nego što je recept sugerisao kako bih bila sigurana da je dovoljno čvrsta i da nije previše vlažna.

Fil mi je oduzeo manje od deset minuta da ga umutim i postupak je bio jednostavan. Prvobitno sam mislila da će smesa možda biti grudvasta zbog toliko skroba, ali na kraju je bila potpuno glatka. Najteži deo celog procesa bio je strpljenje dok se torta hladila!

Svaki zalogaj ove torte prenosi vas na degustaciju vina gde uparuju izvanredna čokolada sa savršenom čašom crnog vina.

Neki recenzenti su ovu tortu ocenili kao previše gorku za njihov ukus, ali nisam imala isti utisak. Zaista savršeno dočarava ukus suvog crnog vina na izvanredno izbalansiran način.

Tekstura kore je hrskava i vodi do kremastog, glatkog punjenja i prozračne šlag kore.

Zaista, to je impresivni desert koji zahteva veoma malo napora da se pripremi od nule.

Oznake:

čokoladapita

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Da li ste probali "ludo" testo: Koristi se za peciva, a može stajati i do pet dana
Prethodni

Da li ste probali “ludo” testo: Koristi se za peciva, a može stajati i do pet dana

Viralni "magični kolač": Jedna smesa za tri sloja, a tajna je u neobičnoj temperaturi pečenja
Sledeći

Viralni “magični kolač”: Jedna smesa za tri sloja, a tajna je u neobičnoj temperaturi pečenja

Sledeći
Viralni "magični kolač": Jedna smesa za tri sloja, a tajna je u neobičnoj temperaturi pečenja
26.10.2023.

Viralni “magični kolač”: Jedna smesa za tri sloja, a tajna je u neobičnoj temperaturi pečenja

Prethodni
22.10.2023.

Da li ste probali “ludo” testo: Koristi se za peciva, a može stajati i do pet dana

Da li ste probali "ludo" testo: Koristi se za peciva, a može stajati i do pet dana

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖