Tečno testo za picu koje se pravi za 5 minuta: Muti se kašikom, ne morate čak ni da uprljate ruke
Kada se zaželite pice, a nemate mnogo vremena za pripremu testa – ovo je savršeni recept.
Testo ima mekanu i pomalo tečnu teksturu, a napravićete ga za samo pet minuta. Ne morate čak ni da uprljati ruke – testo se najlakše izmeša kašikom ili žicom, piše punkufer.
Testo za picu stavite u prethodno namašćen i pobrašnjen kalup obima oko 28 centimetara ili ga podelite na dva manja kalupa.
Testo se peče zajedno sa sosom od paradajza, a potom se dodaju sastojci po želji i sve zajedno ponovo vraća u rernu.
Sastojci za picu od tečnog testa:
– 250 g brašna za picu ( tip 00)
– 250 g vode sobne temperature
– 8 g instant suvog pekarskog kvasca
– 1 kašika ekstradevičanskog maslinovog ulja
– 1 kašičica šećera
– 1 kašičica soli
– sos od paradajza
– narendani sir po želji
– sušeni origano i sveži bosiljak
– ulje za podmazivanje kalupa
Priprema:
U veliku posudu sipate vodu sa sobne temperature i maslinovo ulje. Dodajte so, šećer, brašno i instant kvasac i sve dobro promešajte kašikom da dobijete jednoličnu smesu. Testo bi trebalo da ima lepljivu, mekanu i pomalo tečnu teksturu.
Testo prebacite u kalup za pečenje koji ste prethodno dobro namastili i posuli brašnom.
Preko testa dodajte sos od paradajza i sušeni bosiljak.
Testo stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni oko 15 do 20 minuta na 220 stepeni. Testo izvadite iz rerne, po vrhu dodajte narendani sir i druge dodatke po želji i vratite u rernu na još oko 10 do 15 minuta.
Picu poslužite toplu. Prijatno!