• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
gulaš
Gulaš, foto: Afis / Digifoodstock / Profimedia

Gulaš, recept brz i lak

CityMagazine
26.11.2023. 2 min Recepti

Ovaj jednostavan recept za gulaš je brz, lak, i izuzetno popularan na društvenim mrežama.

Kako napraviti gulaš?

Detaljan popis sastojaka i koraci nalaze se u receptu ispod, ali hajde da pređemo na osnovne informacije:

Sastojci za gulaš:

Ovo su sastojci koje ćeš koristiti za pravljenje ovog domaćeg recepta za gulaš:

Crni luk i ulje: Proprži veliki iseckani žuti luk na maslinovom ulju.
Meso: Dodaj dva kilograma seckane junetine laganog sadržaja masti na proprženi luk. Možeš koristiti i seckanu ćuretinu ili svinjsko meso ako želiš.
Paradajzni proizvodi: Trebaće ti dve konzerve seckanog paradajza i dve konzerve paradajz sosa.
Sosevi i začini: Ovaj jednostavan gulaš ima ukus svežeg belog luka, soja sosom, suvim italijanskim začinima, solju i lovorovim listom.
Makaroni: Skuvaj dva šolje u ključalom mesnom sosu.

Kako napraviti gulaš?

Evo kratkog pregleda onoga što možeš očekivati kad praviš ovaj vrhunski gulaš:

Proprži luk na ulju, dodaj mleveno meso i prži dok ne dobije zlatno smeđu boju. Dodaj beli luk.
Umešaj vodu, paradajze i začine. Pusti da provri.
Dodaj sirove testenine, pokrij, i kuvaj dok testenine ne omekšaju.

Kako napraviti gulaš u rerni?

Lako možeš spremiti ovaj recept na šporetu i u rerni. Evo kako:

Uključi rernu na visoku temperaturu.
Pripremi recept do koraka 1.
Stavi proprženo meso i luk u unapred ugrejanu rernu.
Dodaj vodu, paradajz sos, seckane paradajze, soja sos, suvi italijanski začin, začinjenu so i lovorov list. Dodaj sirove makarone i promešaj.
Peci u rerni 1 sat.

Hleb, recept bez mešenja: Treba vam 3 minuta aktivnog napora za najbolji rustični hleb na svetu

Kako čuvati gulaš?

Čuvaj ostatak gulaša u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru do tri dana. Zagrij u mikrotalasnoj ili na šporetu.

Da li se gulaš može zamrznuti?

Iako se gulaš može zamrznuti do dva meseca, ne preporučujemo jer kuvane testenine obično menjaju teksturu tokom procesa zamrzavanja i odmrzavanja. Dakle, može, ali bez testenine.

RECEPT

Sastojci:

1 kašika maslinovog ulja
1 veliki iseckani luk
1 kg junetine ili ćuretine ili svinjskog mesa seckano na kockice
3 čena belog luka, iseckana
3 šolje vode
2 konzerve seckanog paradajza
3 kašike soja sosa
2 kašike sušenog italijanskog biljnog začina
1 kašika začinjene soli, ili po ukusu
3 lovorova lista
2 šolje sirovih makarona, ako ne volite testeninu ubacite dva seckana krompira

Uputstvo:

Ugrej maslinovo ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodaj luk i kuvaj 3 minuta, često mešajući. Dodaj meso i pecite oko 5 minuta. Dodaj beli luk i pecite 3 minuta, često mešajući. Ako ne pravite gulaš sa testeninom, već sa krompirom, ovo je momenat kada dodajate krompir.

Umešaj vodu, seckane paradajze, soja sos, italijanski začin, začinjenu so i lovorov list. Dovedi do ključanja, pokrijte i kuvajte 5 minuta, povremeno mešajući na pola puta.

Umešaj sirove makarone, pokrijte i krčkajte na srednjoj vatri dok testenina ne omekša, 11 do 13 minuta, povremeno mešajući. Skloni sa vatre, izvadi lovorove listove i posluži.

Ako vam je količina velika, na odvojte deo bez testenine, da biste mogli da ga zamrznete i imate gotov ručak kada vam zafali.

Vreme pripreme:
8 minuta

Vreme kuvanja:
27 minuta

Ukupno vreme:
35 minuta

Porcije:
8

Oznake:

gulaš

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Pogrebni krompir
Prethodni

“Pogrebni krompir”: Hrskavo, kremasto jelo sa jednim tajnim sastojkom koji menja sve

čvarci
Sledeći

Kako da kod kuće napravite čvarke: Važno je da izbegnete ove tri greške

Sledeći
čvarci
28.11.2023.

Kako da kod kuće napravite čvarke: Važno je da izbegnete ove tri greške

Prethodni
26.11.2023.

“Pogrebni krompir”: Hrskavo, kremasto jelo sa jednim tajnim sastojkom koji menja sve

Pogrebni krompir

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖