• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
gulaš
Gulaš, foto: Afis / Digifoodstock / Profimedia

Gulaš, recept brz i lak

CityMagazine
26.11.2023. 2 min Recepti

Ovaj jednostavan recept za gulaš je brz, lak, i izuzetno popularan na društvenim mrežama.

Kako napraviti gulaš?

Detaljan popis sastojaka i koraci nalaze se u receptu ispod, ali hajde da pređemo na osnovne informacije:

Sastojci za gulaš:

Ovo su sastojci koje ćeš koristiti za pravljenje ovog domaćeg recepta za gulaš:

Crni luk i ulje: Proprži veliki iseckani žuti luk na maslinovom ulju.
Meso: Dodaj dva kilograma seckane junetine laganog sadržaja masti na proprženi luk. Možeš koristiti i seckanu ćuretinu ili svinjsko meso ako želiš.
Paradajzni proizvodi: Trebaće ti dve konzerve seckanog paradajza i dve konzerve paradajz sosa.
Sosevi i začini: Ovaj jednostavan gulaš ima ukus svežeg belog luka, soja sosom, suvim italijanskim začinima, solju i lovorovim listom.
Makaroni: Skuvaj dva šolje u ključalom mesnom sosu.

Kako napraviti gulaš?

Evo kratkog pregleda onoga što možeš očekivati kad praviš ovaj vrhunski gulaš:

Proprži luk na ulju, dodaj mleveno meso i prži dok ne dobije zlatno smeđu boju. Dodaj beli luk.
Umešaj vodu, paradajze i začine. Pusti da provri.
Dodaj sirove testenine, pokrij, i kuvaj dok testenine ne omekšaju.

Kako napraviti gulaš u rerni?

Lako možeš spremiti ovaj recept na šporetu i u rerni. Evo kako:

Uključi rernu na visoku temperaturu.
Pripremi recept do koraka 1.
Stavi proprženo meso i luk u unapred ugrejanu rernu.
Dodaj vodu, paradajz sos, seckane paradajze, soja sos, suvi italijanski začin, začinjenu so i lovorov list. Dodaj sirove makarone i promešaj.
Peci u rerni 1 sat.

Hleb, recept bez mešenja: Treba vam 3 minuta aktivnog napora za najbolji rustični hleb na svetu

Kako čuvati gulaš?

Čuvaj ostatak gulaša u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru do tri dana. Zagrij u mikrotalasnoj ili na šporetu.

Da li se gulaš može zamrznuti?

Iako se gulaš može zamrznuti do dva meseca, ne preporučujemo jer kuvane testenine obično menjaju teksturu tokom procesa zamrzavanja i odmrzavanja. Dakle, može, ali bez testenine.

RECEPT

Sastojci:

1 kašika maslinovog ulja
1 veliki iseckani luk
1 kg junetine ili ćuretine ili svinjskog mesa seckano na kockice
3 čena belog luka, iseckana
3 šolje vode
2 konzerve seckanog paradajza
3 kašike soja sosa
2 kašike sušenog italijanskog biljnog začina
1 kašika začinjene soli, ili po ukusu
3 lovorova lista
2 šolje sirovih makarona, ako ne volite testeninu ubacite dva seckana krompira

Uputstvo:

Ugrej maslinovo ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodaj luk i kuvaj 3 minuta, često mešajući. Dodaj meso i pecite oko 5 minuta. Dodaj beli luk i pecite 3 minuta, često mešajući. Ako ne pravite gulaš sa testeninom, već sa krompirom, ovo je momenat kada dodajate krompir.

Umešaj vodu, seckane paradajze, soja sos, italijanski začin, začinjenu so i lovorov list. Dovedi do ključanja, pokrijte i kuvajte 5 minuta, povremeno mešajući na pola puta.

Umešaj sirove makarone, pokrijte i krčkajte na srednjoj vatri dok testenina ne omekša, 11 do 13 minuta, povremeno mešajući. Skloni sa vatre, izvadi lovorove listove i posluži.

Ako vam je količina velika, na odvojte deo bez testenine, da biste mogli da ga zamrznete i imate gotov ručak kada vam zafali.

Vreme pripreme:
8 minuta

Vreme kuvanja:
27 minuta

Ukupno vreme:
35 minuta

Porcije:
8

Oznake:

gulaš

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Pogrebni krompir
Prethodni

“Pogrebni krompir”: Hrskavo, kremasto jelo sa jednim tajnim sastojkom koji menja sve

čvarci
Sledeći

Kako da kod kuće napravite čvarke: Važno je da izbegnete ove tri greške

Sledeći
čvarci
28.11.2023.

Kako da kod kuće napravite čvarke: Važno je da izbegnete ove tri greške

Prethodni
26.11.2023.

“Pogrebni krompir”: Hrskavo, kremasto jelo sa jednim tajnim sastojkom koji menja sve

Pogrebni krompir

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    štrumpfovi
    „Štrumpfovi – veliki film“ vodi u nezaboravnu avanturu
    CityMagazine
    ivan tokin
    Najzrelije Tokinovo delo – „Crna noć nada mnom i zvezdano nebo u meni” u prodaji od 10. jula
    CityMagazine
    metal
    Ovo je 5 najvrelijih metal koncerata u Srbiji ovog leta – čak i za one koji inače ne slušaju ovu vrstu muzike
    Miloš Dašić
    United Media ponovo na Pulskom filmskom festivalu: Podrška kreativnosti, autorima i najboljem regionalnom filmu
    United Media ponovo na Pulskom filmskom festivalu: Podrška kreativnosti, autorima i najboljem regionalnom filmu
    CityMagazine
    biblioteka cenzora knjiga
    „Biblioteka cenzora knjiga“: (S)misli svojom glavom
    Filip Milosavljević

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖