• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Cimet rolnice
Foto: Privatna arhiva

Imamo recept za najmekše cimet rolnice: Mirišu na zimu i savršen su dezert za praznike

Ivana Milošević
27.12.2023. 1 min Recepti

Praznici samo što nisu i svi smo već počeli da pretražujemo recepte za pripremu slasnih đakonija uz koje ćemo proslaviti Novu godinu i Božić.

Da bismo vam olakšali pretragu, u pomoć smo pozvali Mira Docića, najpoznatijeg kuvara sa domaćih društvenih mreža, koji nam je dao recept za najmirisnije cimet rolnice.

Zahladnelo je, i konačno može da se provede više od sat vremena pored šporeta. Dakle, vreme je savršeno za pripremu ove poslastice koja celu kuću ispuni prazničnim mirisima.

@miro.kuva Rolnice sa cimetom. #hrana #rezept #schweiz🇨🇭 #svajcarska #cinnamonroll #cimetrolnice #cimet #domace #narucite #mirokuva ♬ Ballet song like "Waltz of flowers" _3 minutes(965255) – yulu-ism project

Potrebno je za testo:

  • 250 gr brasna (tip 400)
  • kesica suvog kvasca
  • 100 ml vode
  • so
  • 1 kašika šećera

Za fil:

  • 100 gr maslaca
  • 120 gr tamnog šećera
  • 10 gr cimeta

Priprema:

Brašno se proseje, doda se prstohvat soli i kašika šećera unutra i promeša se mutilicom.
Zatim se ubaci kvasac i topla voda, zamesi se i ostavi da nadolazi 2-3 sata pokriveno krpom.

Kad je testo spremno, razvuče se na debljinu od oko pola centimetra, premaže se istopljenim maslacem, pospe se šećerom i cimetom, a zatim urola.

Zatim se seče na deblje komade (oko 4 cm) i slaže u tepsiju. Peče se oko 35 minuta na 170 stepeni.

Ukoliko želite preliv, uzmite 75 gr šećera u prahu i ubacite kašiku mleka, a zatim mešajte dok ne dobijete glazuru.

Oznake:

cimet rolnicenova godina

Podeli

Zaprati Autor

Ivana Milošević

Ostali članci

kondezovano mleko
Prethodni

Kondezovano mleko, recept

Ruska salata
Sledeći

Ruska salata, pravi recept

Sledeći
Ruska salata
28.12.2023.

Ruska salata, pravi recept

Prethodni
26.12.2023.

Kondezovano mleko, recept

kondezovano mleko

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖