• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
hleb
Hleb, foto: Addictive Stock / Shotshop GmbH / Profimedia

Hleb, recept naših baka

CityMagazine
03.04.2024. 1 min Recepti

Naše bake su mesile hleb i uvek im je trajao nekoliko dana. Tajna ovog hleba je što u sebi ne sadrži kvasac, pa vam je dovoljno jedno parče da vas zasiti. O prednostima za zdravlje da i ne govorimo.

Sastojci:

500g brašna (možete koristiti pšenično, ražano, speltino, heljdino ili kombinaciju ovih vrsta brašna)
1 kašičica soli
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica sirćeta ili limunovog soka
400-450ml vode

Hleb, recept bez mešenja: Treba vam 3 minuta aktivnog napora za najbolji rustični hleb na svetu

Uputstvo:

U velikoj posudi pomešajte brašno, so i sodu bikarbonu.

Napravite udubljenje u sredini mešavine brašna i dodajte sirće ili limunov sok, zatim postepeno dodajte vodu. Mešajte sve sastojke dok ne dobijete kompaktno testo.

Testo ne mora biti savršeno glatko, već samo dovoljno vlažno i formirano. Ako je potrebno, dodajte još malo vode ili brašna da biste postigli pravu konzistenciju.



Prebacite testo na pobrašnjenu radnu površinu i oblikujte ga u loptu. Stavite ga u pobrašnjenu posudu za pečenje.

Prekrijte posudu krpom ili providnom folijom i ostavite da odstoji oko 2 sata na sobnoj temperaturi.

U međuvremenu zagrejte rernu na 200°C.

Kada je testo udvostručilo svoj obim, izvadite ga iz posude i blago ga pobrašnjite. Možete napraviti nekoliko rezova na površini hleba.

Stavite hleb u zagrejanu rernu i pecite ga oko 40-45 minuta, ili dok ne postane zlatno smeđe boje i ne zazvuči prazno kada ga kucnete o dno.

Izvadite hleb iz rerne i ostavite ga da se ohladi na rešetki pre nego što ga isečete i poslužite.

Ovaj beskvasni hleb je jednostavan za pripremu i odličan je izbor za sve koji žele da uživaju u domaćem hlebu bez kvasca. Uživajte!

Oznake:

hleb

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Taste Atlas objavio listu "najgorih srpskih jela", a prvo mesto ne zauzimaju pihtije
Prethodni

Taste Atlas objavio listu “najgorih srpskih jela”, a prvo mesto ne zauzimaju pihtije

Grašak
Sledeći

Grašak, recept za početnike

Sledeći
Grašak
03.04.2024.

Grašak, recept za početnike

Prethodni
01.04.2024.

Taste Atlas objavio listu “najgorih srpskih jela”, a prvo mesto ne zauzimaju pihtije

Taste Atlas objavio listu "najgorih srpskih jela", a prvo mesto ne zauzimaju pihtije

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖