• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
hleb
Hleb, foto: Addictive Stock / Shotshop GmbH / Profimedia

Hleb, recept naših baka

CityMagazine
03.04.2024. 1 min Recepti

Naše bake su mesile hleb i uvek im je trajao nekoliko dana. Tajna ovog hleba je što u sebi ne sadrži kvasac, pa vam je dovoljno jedno parče da vas zasiti. O prednostima za zdravlje da i ne govorimo.

Sastojci:

500g brašna (možete koristiti pšenično, ražano, speltino, heljdino ili kombinaciju ovih vrsta brašna)
1 kašičica soli
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica sirćeta ili limunovog soka
400-450ml vode

Hleb, recept bez mešenja: Treba vam 3 minuta aktivnog napora za najbolji rustični hleb na svetu

Uputstvo:

U velikoj posudi pomešajte brašno, so i sodu bikarbonu.

Napravite udubljenje u sredini mešavine brašna i dodajte sirće ili limunov sok, zatim postepeno dodajte vodu. Mešajte sve sastojke dok ne dobijete kompaktno testo.

Testo ne mora biti savršeno glatko, već samo dovoljno vlažno i formirano. Ako je potrebno, dodajte još malo vode ili brašna da biste postigli pravu konzistenciju.



Prebacite testo na pobrašnjenu radnu površinu i oblikujte ga u loptu. Stavite ga u pobrašnjenu posudu za pečenje.

Prekrijte posudu krpom ili providnom folijom i ostavite da odstoji oko 2 sata na sobnoj temperaturi.

U međuvremenu zagrejte rernu na 200°C.

Kada je testo udvostručilo svoj obim, izvadite ga iz posude i blago ga pobrašnjite. Možete napraviti nekoliko rezova na površini hleba.

Stavite hleb u zagrejanu rernu i pecite ga oko 40-45 minuta, ili dok ne postane zlatno smeđe boje i ne zazvuči prazno kada ga kucnete o dno.

Izvadite hleb iz rerne i ostavite ga da se ohladi na rešetki pre nego što ga isečete i poslužite.

Ovaj beskvasni hleb je jednostavan za pripremu i odličan je izbor za sve koji žele da uživaju u domaćem hlebu bez kvasca. Uživajte!

Oznake:

hleb

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Taste Atlas objavio listu "najgorih srpskih jela", a prvo mesto ne zauzimaju pihtije
Prethodni

Taste Atlas objavio listu “najgorih srpskih jela”, a prvo mesto ne zauzimaju pihtije

Grašak
Sledeći

Grašak, recept za početnike

Sledeći
Grašak
03.04.2024.

Grašak, recept za početnike

Prethodni
01.04.2024.

Taste Atlas objavio listu “najgorih srpskih jela”, a prvo mesto ne zauzimaju pihtije

Taste Atlas objavio listu "najgorih srpskih jela", a prvo mesto ne zauzimaju pihtije

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    pevač
    Domaći pevač je bio pozvan na audiciju popularnog benda, ali sankcije su ga sprečile da otputuje: „Ponekad mi je žao, ali takve su bile okolnosti“
    CityMagazine
    ritual
    Priča koja ledi krv u žilama: Horor film „Ritual” u bioskopima od 10. jula
    CityMagazine
    exit 2025
    Exit 2025: Šta sve treba da znate o ovogodišnjem izdanju festivala pre njegovog početka
    CityMagazine
    The Prodigy
    Kada je buka postala sloboda: The Prodigy u Beogradu 1995. i povratak na Exit 2025.
    Miloš Dašić
    ratni film
    Za njega kažu da je najtačniji i najbrutalniji ratni film ikad snimljen: Reditelj je pre 40 godina snimio ovo remek delo i svojevoljno otišao u penziju jer nije morao više ništa da kaže
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖