Sladoled torta, recept od 3 sastojka: Slatko osveženje gotovo za 20 minuta
Jednostavan recept sa mešavinom šumskog voća savršeno je osveženje tokom toplih dana. U pitanju je veoma jednostavna sladoled torta koja pruža slatko rashlađenje.
Savršen letnji dezert dolazi u formi sladoled-torte sa bobičastim voćem. Voće možete izabrati prema svom ukusu, a pored njega potrebna su vam još samo dva sastojka: sladoled od vanile i keks. Ukoliko niste ljubitelj vanile, smrznuti šlag iz prodavnice može biti odlična alternativa,
Ukoliko birate jagode ili breskve, iseckajte ih na manje komade i, naravno, uklonite koštice. Mešavina šumskog voća čini se kao najpogodnija za osveženje u ovim toplim danima, a princip je toliko jednostavan da, nakon prve pripreme, recept vam više neće biti potreban.
Važno je da budete strpljivi i sačekate da se torta dobro stegne pre nego što je isprobate. Nekoliko sati, do jedne noći dovoljno je da se torta dobro stegne, a za samu pripremu nije vam potrebno više od 20 minuta.
Sastojci:
- 2 l sladoleda od vanile
- 200 g digestivnog keksa sa čokoladom
- 250 g bobica po izboru + za ukrašavanje torte
Priprema:
Podlogu i stranice okruglog kalupa za tortu od 20 cm obložite plastičnom folijom. Odvojite nekoliko kašika sladoleda u činiju i pričekajte da malo omekša. Keks stavite u plastičnu kesicu i usitnite oklagijom. U omekšali sladoled ubacite izmrvljen kekse. Prebacite smesu u kalup za pečenje i zagladite površinu. Stavite u zamrzivač na 3 sata ili dok se ne stegne.
Izvadite ostatak sladoleda da omekša. Umešajte u njega voće. Premažite preko biskvita i zagladite površinu. Pokrijte plastičnom folijom i zamrznite na 3 sata ili preko noći.
Pre serviranja skinite plastičnu foliju i prenesite tortu na tanjir za serviranje, ukrasite je voćem i uživajte u slatkom osveženju, piše punkufer.dnevnik.hr.