• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Sladoled torta, recept od 3 sastojka: Slatko osveženje gotovo za 20 minuta
Foto: Shutterstock/Anna Shepulova

Sladoled torta, recept od 3 sastojka: Slatko osveženje gotovo za 20 minuta

CityMagazine
18.06.2024. 2 min Recepti

Jednostavan recept sa mešavinom šumskog voća savršeno je osveženje tokom toplih dana. U pitanju je veoma jednostavna sladoled torta koja pruža slatko rashlađenje.

Savršen letnji dezert dolazi u formi sladoled-torte sa bobičastim voćem. Voće možete izabrati prema svom ukusu, a pored njega potrebna su vam još samo dva sastojka: sladoled od vanile i keks. Ukoliko niste ljubitelj vanile, smrznuti šlag iz prodavnice može biti odlična alternativa,

Ukoliko birate jagode ili breskve, iseckajte ih na manje komade i, naravno, uklonite koštice. Mešavina šumskog voća čini se kao najpogodnija za osveženje u ovim toplim danima, a princip je toliko jednostavan da, nakon prve pripreme, recept vam više neće biti potreban.

Važno je da budete strpljivi i sačekate da se torta dobro stegne pre nego što je isprobate. Nekoliko sati, do jedne noći dovoljno je da se torta dobro stegne, a za samu pripremu nije vam potrebno više od 20 minuta.

Sastojci:

  • 2 l sladoleda od vanile
  • 200 g digestivnog keksa sa čokoladom
  • 250 g bobica po izboru + za ukrašavanje torte

Priprema:

Podlogu i stranice okruglog kalupa za tortu od 20 cm obložite plastičnom folijom. Odvojite nekoliko kašika sladoleda u činiju i pričekajte da malo omekša. Keks stavite u plastičnu kesicu i usitnite oklagijom. U omekšali sladoled ubacite izmrvljen kekse. Prebacite smesu u kalup za pečenje i zagladite površinu. Stavite u zamrzivač na 3 sata ili dok se ne stegne.
Izvadite ostatak sladoleda da omekša. Umešajte u njega voće. Premažite preko biskvita i zagladite površinu. Pokrijte plastičnom folijom i zamrznite na 3 sata ili preko noći.

Pre serviranja skinite plastičnu foliju i prenesite tortu na tanjir za serviranje, ukrasite je voćem i uživajte u slatkom osveženju, piše punkufer.dnevnik.hr.

Oznake:

sladoled tortatorta

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Tatar, tartar, tarator: Zvuči slično, ali razlika je velika i oko jednog slova najviše ljudi greši
Prethodni

Tatar, tartar, tarator: Zvuči slično, ali razlika je velika i oko jednog slova najviše ljudi greši

Hladna supa koja osvežava bolje i od sladoleda: Gusta, fina, a ne kuva se
Sledeći

Hladna supa koja osvežava bolje i od sladoleda: Gusta, fina, a ne kuva se

Sledeći
Hladna supa koja osvežava bolje i od sladoleda: Gusta, fina, a ne kuva se
20.06.2024.

Hladna supa koja osvežava bolje i od sladoleda: Gusta, fina, a ne kuva se

Prethodni
18.06.2024.

Tatar, tartar, tarator: Zvuči slično, ali razlika je velika i oko jednog slova najviše ljudi greši

Tatar, tartar, tarator: Zvuči slično, ali razlika je velika i oko jednog slova najviše ljudi greši

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    5 reči protiv straha: Zoran Radmilović imao je formulu za slobodu, a njegovo pismo od pre 40 godina treba da čitamo svakog dana
    5 reči protiv straha: Zoran Radmilović imao je formulu za slobodu, a njegovo pismo od pre 40 godina treba da čitamo svakog dana
    CityMagazine
    28 godina kasnije
    Gledao sam “28 godina kasnije”, najiščekivaniji nastavak godine, i imam jednu lošu vest za horor fanove
    Miloš Dašić
    film ajkula
    50 godina filma koji je zauvek promenio industriju, ali i letovanja ljudima: Horor koji su svi gledali, voleli i plašili ga se
    CityMagazine
    „E, ćao, moje ime je Nikola Đuričko, ja sam naš poznati glumac", rekao je u videu i ljudi sada ne prestaju da ga hvale
    „E, ćao, moje ime je Nikola Đuričko, ja sam naš poznati glumac”, rekao je u videu i ljudi sada ne prestaju da ga hvale
    CityMagazine
    igor božanić
    DA SE P(L)OČASTIMO – Igor Božanić na novom albumu peva mračne sevdalinke na jarkom suncu
    Miloš Dašić

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖