Coleslaw – recept za laganu i osvežavajuću salatu koja ide bukvalno uz sve
Coleslaw je salata koja se najčešće pravi od sitno seckanog kupusa, često uz dodatak šargarepe, luka i drugih vrsta povrća, po želji. Dresing se obično sastoji od sirćeta, majoneza, šećera i začina, što salati daje kremastu teksturu i osvežavajući ukus.
No, ova salata može biti i bez majoneza, što ovu salatu čini savršeno laganom i osvežavajućom, pa kao takva odlično ide uz jača, kaloričnija jela, ali i uz bela mesa i ribu. U nastavku pogledajte brz i jednostavan recept za coleslaw bez majoneza:
Coleslaw
Sastojci:
- 1 srednja glavica kupusa (običnog ili ljubičastog), iseckana
- 1 šargarepa
- ¼ crnog luka, seckanog
- ¼ šolje biljnog ulja
- ¼ šolje sirćeta
- ¼ šolje belog šećera
Priprema:
- U velikoj posudi pomešajte kupus, šargarepu, luk, biljno ulje, sirće i šećer. Mešajte dok se sastojci dobro ne izmešaju.
- Ohladite dobro u frižideru do serviranja i poslužite.
- Coleslaw se služi kao prilog uz roštilj, sendviče ili razna jela, a može se prilagođavati dodavanjem različitih sastojaka poput sušenog grožđa, jabuka ili orašastih plodova Prijatno!
Bonus savet:
Po želji u ovu salatu možete dodati i malo majoneza za kremastiji ukus.