• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
takitosi
Foto: Shutterstock/ Maulana Risma

Takitosi – recept za savršeno hrskav i ukusan meksički branč

CityMagazine
29.09.2024. 2 min Recepti

Takitosi su popularno meksičko jelo koje se sastoji od tortilja punjenih raznim nadevima, a najčešće mlevenim mesom, sirom, pasuljem i raznim začinima. Ono što ovaj recept razlikuje od klasičnih tortilja ili takosa jeste to što se takitosi prže, a zatim prelivaju sosom po želji ili služe uz kriške avokada, te gvakamole ili salsu.

Ove ukusne tanke frulice od hrskavog testa savršen su izbor za (vikend) branč, a kako ih i vi možete brzo i lako napraviti kod kuće pogledajte u nastavku:

Takitosi

Sastojci:

Za punjenje:

  • 500 g mlevenog mesa (govedina, svinjetina ili piletina)
  • 1 crveni luk, sitno iseckan
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 kašičica kumina
  • 1 kašičica paprike (slatke ili ljute, po ukusu)
  • So i biber po ukusu
  • Malo ulja za prženje

Za testo:

  • 250 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 150 ml tople vode
Takitosi - recept za savršeno hrskav i ukusan meksički branč
Foto: Shutterstock/Jack7_7

Priprema:

  1. U tiganju zagrejte malo ulja na srednjoj temperaturi. Dodajte crveni i beli luk, pa pržite dok ne omekšaju.
  2. Dodajte mleveno meso i pržite dok ne dobije zlatnu boju.
  3. Posolite, pobiberite i dodajte kumin i papriku. Promešajte i krčkajte još nekoliko minuta. Skinite sa vatre i ostavite da se prohladi.
  4. U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so.
  5. Postepeno dodajte toplu vodu i mesite dok ne dobijete glatko testo. Pokrijte ga krpom i ostavite da odstoji 20 minuta.
  6. Podelite testo na manje delove (otprilike veličine loptice za golf). Svaku lopticu razvaljajte u tanki krug.
  7. Na sredinu svakog kruga stavite malo mesa, pa uvijte kao palačinku.
  8. U dubokom tiganju zagrejte ulje i pržite takitose sa obe strane dok ne postanu zlatnosmeđi i hrskavi.
  9. Poslužite tople, uz umak od avokada, salsu po želji ili kiselu pavlaku i uživajte u svom slasnom i ukusnom obroku!

Oznake:

meksička hranamleveno mesotakitositortilje

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Slavna "penicilin supa" za koju se veruje da podiže imunitet: Ovo je stari recept italijanskih baka
Prethodni

Slavna “penicilin supa” za koju se veruje da podiže imunitet: Ovo je stari recept italijanskih baka

Coleslaw
Sledeći

Coleslaw – recept za laganu i osvežavajuću salatu koja ide bukvalno uz sve

Sledeći
Coleslaw
30.09.2024.

Coleslaw – recept za laganu i osvežavajuću salatu koja ide bukvalno uz sve

Prethodni
29.09.2024.

Slavna “penicilin supa” za koju se veruje da podiže imunitet: Ovo je stari recept italijanskih baka

Slavna "penicilin supa" za koju se veruje da podiže imunitet: Ovo je stari recept italijanskih baka

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    svet iz doba jure ponovo rođeni
    Blokbaster „Svet iz doba Jure: Ponovo rođeni” stiže u bioskope 2. jula
    CityMagazine
    keni nije mrtav
    Bend Keni nije mrtav objavio drugi album „Na vratima“
    Filip Milosavljević
    5 reči protiv straha: Zoran Radmilović imao je formulu za slobodu, a njegovo pismo od pre 40 godina treba da čitamo svakog dana
    5 reči protiv straha: Zoran Radmilović imao je formulu za slobodu, a njegovo pismo od pre 40 godina treba da čitamo svakog dana
    CityMagazine
    28 godina kasnije
    Gledao sam “28 godina kasnije”, najiščekivaniji nastavak godine, i imam jednu lošu vest za horor fanove
    Miloš Dašić
    film ajkula
    50 godina filma koji je zauvek promenio industriju, ali i letovanja ljudima: Horor koji su svi gledali, voleli i plašili ga se
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖