• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Coleslaw
Foro: Shutterstock/nblx

Coleslaw – recept za laganu i osvežavajuću salatu koja ide bukvalno uz sve

CityMagazine
30.09.2024. 1 min Recepti

Coleslaw je salata koja se najčešće pravi od sitno seckanog kupusa, često uz dodatak šargarepe, luka i drugih vrsta povrća, po želji. Dresing se obično sastoji od sirćeta, majoneza, šećera i začina, što salati daje kremastu teksturu i osvežavajući ukus.

No, ova salata može biti i bez majoneza, što ovu salatu čini savršeno laganom i osvežavajućom, pa kao takva odlično ide uz jača, kaloričnija jela, ali i uz bela mesa i ribu. U nastavku pogledajte brz i jednostavan recept za coleslaw bez majoneza:

Coleslaw

Sastojci:

  • 1 srednja glavica kupusa (običnog ili ljubičastog), iseckana
  • 1 šargarepa
  • ¼ crnog luka, seckanog
  • ¼ šolje biljnog ulja
  • ¼ šolje sirćeta
  • ¼ šolje belog šećera
coleslaw
Foto: Shutterstock/Ildi Papp

Priprema:

  1. U velikoj posudi pomešajte kupus, šargarepu, luk, biljno ulje, sirće i šećer. Mešajte dok se sastojci dobro ne izmešaju.
  2. Ohladite dobro u frižideru do serviranja i poslužite.
  3. Coleslaw se služi kao prilog uz roštilj, sendviče ili razna jela, a može se prilagođavati dodavanjem različitih sastojaka poput sušenog grožđa, jabuka ili orašastih plodova Prijatno!

Bonus savet:

Po želji u ovu salatu možete dodati i malo majoneza za kremastiji ukus.

Oznake:

coleslawkupussalatašargarepasirće

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

takitosi
Prethodni

Takitosi – recept za savršeno hrskav i ukusan meksički branč

štrudla sa makom
Sledeći

Štrudla sa makom kao bakina – sočna, mekana i puna ukusnog fila

Sledeći
štrudla sa makom
01.10.2024.

Štrudla sa makom kao bakina – sočna, mekana i puna ukusnog fila

Prethodni
29.09.2024.

Takitosi – recept za savršeno hrskav i ukusan meksički branč

takitosi

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    poslednji problem
    „Poslednji problem”: Filmski detektiv pred stvarnim izazovom
    Filip Milosavljević
    the cure
    The Cure objavili album „Mixes Of A Lost World“
    Filip Milosavljević
    elio
    Ko sve pozajmljuje glas u novoj Piksarovoj animaciji „Elio”?
    CityMagazine
    Otvorene prijave za novu sezonu IDJPepsiShow-a: Da li si ti nova muzička zvezda regiona?
    Otvorene prijave za novu sezonu IDJPepsiShow-a: Da li si ti nova muzička zvezda regiona?
    CityMagazine
    Goran Bregović
    Goran Bregović je bio “bitanga”, a ona je bila princeza: Ovoj lepotici je popularni bend posvetio svoj veliki hit
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖