• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
takosi
Foto: Shutterstock/gowithstock

Takosi – recept za brzi pikantni ručak ili večeru

Marija Arsić Milosavljević
19.09.2024. 2 min Recepti

Takosi su tradicionalno meksičko jelo koje se sastoji od tortilje (najčešće kukuruzne ili pšenične) koja se puni različitim sastojcima. Punjenje može uključivati mleveno meso, ribu, povrće, pasulj, sir i razne umake, kao što su salsa ili gvakamole.

Takosi se često poslužuju sa svežim povrćem, kao što su zelena salata, paradajz ili crveni luk, a mogu se lako prilagoditi ličnom ukusu. Ovaj jednostavan i ukusan obrok savršen je za brzi ručak ili večeru. U nastavku pogledajte jednostavan recept za ukusne pikantne takose:

Takosi

Sastojci:

Za meso:

  • 500 g mlevenog mesa (govedina, piletina ili svinjetina)
  • 1 glavica crvenog luka (sitno seckana)
  • 2 čena belog luka (sitno seckana)
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašičica čilija u prahu
  • 1 kašičica kumina
  • So i biber po ukusu

Za punjenje:

  • Tortilje
  • Rendani sir (čedar ili neki sličan)
  • Seckana salata (zelena ili kupus)
  • Seckani paradajz
  • Avokado (po želji)
  • Kisela pavlaka ili jogurt
Takosi - recept za brzi pikantni ručak ili večeru
Foto: Shutterstock/SAQIBBD

Priprema:

Priprema mesa:

  1. U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte crveni luk i pržite dok ne postane staklast.
  2. Dodajte beli luk i pržite još 1 minut.
  3. Dodajte mleveno meso, čili u prahu, kumin, so i biber. Pržite dok meso ne postane smeđe i dobro isprženo (oko 8-10 minuta).

Priprema tortilja:

  1. U drugom tiganju ili na roštilju lagano zagrejte tortilje da postanu mekane.

Sklapanje takosa:

  1. Na svaku tortilju stavite malo pripremljenog mesa, zatim dodajte rendani sir, seckanu salatu, paradajz i avokado.
  2. Prelijte malom količinom kisele pavlake ili jogurta.

Serviranje:

  1. Uvijte tortilje i poslužite odmah. Po želji, možete dodati limunov sok ili salsu i uživajte u svojim takosima! Prijatno!

Oznake:

meksička kuhinjamleveno mesotakositortilja

Podeli

Zaprati Autor

Marija Arsić Milosavljević

Esteta i večiti zaljubljenik u minimalizam, modu, umetnost i lepa putovanja. Voli trendove, ali bira klasiku. Veruje da je život lepši uz zagralje, muziku Vlade Divljana i malo fine crne čokolade.

Ostali članci

spanakopita
Prethodni

Spanakopita – recept za grčku pitu od spanaća i sira kojoj niko neće odoleti

Na listi najboljih jela od jaja, našlo se i jedno sa Balkana: Zbog njega su čak i izmislili praznik
Sledeći

Na listi najboljih jela od jaja, našlo se i jedno sa Balkana: Zbog njega su čak i izmislili praznik

Sledeći
Na listi najboljih jela od jaja, našlo se i jedno sa Balkana: Zbog njega su čak i izmislili praznik
19.09.2024.

Na listi najboljih jela od jaja, našlo se i jedno sa Balkana: Zbog njega su čak i izmislili praznik

Prethodni
19.09.2024.

Spanakopita – recept za grčku pitu od spanaća i sira kojoj niko neće odoleti

spanakopita

No Comment! Be the first one.

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    turnstile
    DA SE P(L)OČASTIMO: Može i za đuskanje, može i za batine – Turnstile summer počinje
    Miloš Dašić
    bend
    Ovako izgleda kad neko peva direktno iz slomljenog srca: Ljudi na mrežama nazivaju nastup ovog benda “najtužnijim ikada”
    CityMagazine
    28 godina kasnije
    “28 godina kasnije” konačno stiže u domaće bioskope
    CityMagazine
    Indira Paganotto
    Indira Paganotto je izbacila novi hit u saradnji sa legendom elektronske muzike
    CityMagazine
    poslednji problem
    „Poslednji problem”: Filmski detektiv pred stvarnim izazovom
    Filip Milosavljević

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖