Užitak bez kajanja: Domaći majonez koji ne goji
Majonez je popularan klasik u kuhinji svih generacija i koristi se u mnogim jelima – bilo kao dodatak u sendvičima, baza za salate ili kao sastojak umaka.
Kupovni majonez sadrži mnogo masti i kalorija, pa nije baš prikladan ako pazite na liniju.
No, domaći majonez, koji ne sadrži ulje i pun je proteina, idealan je za sve, a još jedan plus – nimalo ne gubi na originalnom ukusu.
Iako ga možete pripremiti sami, i to od svežih jaja, na TikToku smo pronašli recept za majonez koji se duže može čuvati u frižideru, a čak pomaže i pri mršavljenju umesto da goji.
Priprema se jednostavno i brzo.
Sastojci:
4 tvrdo kuvana jaja,
2-3 kašike senfa,
120 ml vode,
kašika jabukovog sirćeta,
so i biber.
Priprema:
Stavite u blender i miksajte dok ne nastane kremasta smesa. Ako nemate samostojeći mikser, koristite štapni mikser i visoku posudu.