• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
svinjski gulaš
Foto: Shutterstock/Natalia Hanin

Svinjski gulaš – bogato i zasitno jelo „na kašiku” za pravi gurmanski užitak

CityMagazine
31.10.2024. 2 min Recepti

Svinjski gulaš je bogato, zasitno jelo puno mesa, povrća i aromatičnih začina. Dugim i laganim krčkanjem, svi ovi sastojci postaju izrazito meki i sočni, a svi ukusi i teksture se povežu na savršen način, tako da je svaki zalogaj pravi gurmanski užitak!

Obilje sastojaka garantuje izuzetnu slojevitost ukusa, ali je jako važno da svi oni budu sveži i dobrog kvaliteta, naročito meso. Svinjski gulaš je odličan način da iskoristite zalihe povrća u kuhinji, a po želji, ovo jelo možete obogatiti i drugim namirnicima poput paradajza, pečuraka i slično.

U nastavku pogledajte recept za ovo raskošno jelo „na kašiku” koje je idealno za hladne dane:

Svinjski gulaš

Sastojci:

  • 800 g svinjetine (but ili plećka)
  • 2 veće glavice crvenog luka
  • 2-3 krompira (po želji)
  • 2 šargarepe
  • 1 paprika (crvena ili zelena)
  • 2-3 čena belog luka
  • 2-3 kašike masti ili ulja
  • 2-3 kašike mlevene paprike (slatke)
  • So i biber po ukusu
  • 1-2 lovorova lista
  • 1 l vode ili bujona
  • Peršun za dekoraciju (po želji)
Svinjski gulaš - bogato i zasitno jelo „na kašiku" za pravi gurmanski užitak
Foto: Shutterstock/Dmitrii Ivanov

Priprema:

  1. Svinjetinu operite i isecite na kocke.
  2. Na masti ili ulju u velikoj šerpi zagrejte masnoću, dodajte meso, pa ga pržite dok ne dobije zlatnu boju.
  3. Luk sitno isecite i dodajte u šerpu, pa pržite dok ne omekša.
  4. Zatim dodajte sitno seckani beli luk, šargarepu i papriku, pa pržite još nekoliko minuta.
  5. Dodajte mlevenu papriku, so, biber i lovorov list, pa sve dobro promešajte.
  6. Prelijte vodom ili bujonom, poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko 1-1,5 sat, povremeno mešajući da se ne zalepi. Ako koristite krompir, dodajte ga u poslednjih 30ak minuta kuvanja.
  7. Kada meso fino omekša, probajte gulaš, pa dodajte još začina po ukusu. Ako je gulaš previše gust, možete dodati još malo vode da ga razredite.
  8. Poslužite vruće, posuto svežim peršunom, uz hleb ili neki drugi prilog po izboru. Prijatno!

Oznake:

povrćesvinjski gulašsvinjsko meso

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

ferero kuglice
Prethodni

Ferrero kuglice – recept za domaću varijantu koja je još ukusnija od kupovne

projara
Sledeći

Projara – sočnija i mekša verzija proje koja je idealna za brz i hranljiv doručak ili večeru

Sledeći
projara
01.11.2024.

Projara – sočnija i mekša verzija proje koja je idealna za brz i hranljiv doručak ili večeru

Prethodni
31.10.2024.

Ferrero kuglice – recept za domaću varijantu koja je još ukusnija od kupovne

ferero kuglice

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    kosmogenit
    Novi singl Kosmogenita: Mistična pop mantra odsvirana na ručno pravljenim instrumentima
    CityMagazine
    8 putnik
    „Kad umrem pevaću, to znam iz iskustva – sveti Petar ima bend, i treba uputstva“: Kada budete videli ko je ovo otpevao vrištaćete glasno, glasnije
    CityMagazine
    bend gutalax
    Posle svirke ovog benda drugačije ćete posmatrati svet: Bili smo na sumanutom koncertu i još uvek skidamo toalet-papir sa sebe
    CityMagazine
    brain rot
    Ovo su “najbolje” domaće brain rot pesme za 2025: Evo šta nam je sve iskakalo sa TikToka ali i iz frižidera
    CityMagazine
    „Kad čujem ‘dvesta na sat‘ meni odmah proradi uslovni refleks: Đorđe Čvarkov u dve reči o romantici devedesetih
    „Kad čujem ‘dvesta na sat‘ meni odmah proradi uslovni refleks: Đorđe Čvarkov u dve reči o romantici devedesetih
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖